От х:

Днес в x:

Най-добрият сред най-здравите… Ulefone Armor 2.

Изображение 1 от 2

     

     

    Освен неговия ударо и водоустойчив дизайн, използваните в корпуса му специални материали, той има и някои екстри, които едва ли сте срещали в друг смартфон до този момент. Например вградена радиостанция с бърз бутон за достъп и SOS функция която би ви спасила в екстремален момент. Ulefone Armor 2 е особено подходящ за ловци, рибари и любители на екстремното

     

    Ulefone Armor 2 обаче не е само смартфон който е устойчив на вода, удар, прах, кал, висока и ниска температура. За разлика от по-голямата част от Rugged смартфоните които се предлагат днес на пазара, той може да се похвали и с изключително добри технически характеристики. Именно тях, заедно със софтуера на устройството, Digital.bg ще разгледа в това свое видео ревю.

    Централният процесор на смартфона е доста сериозен. Това е добре познатият ни MediaTek Helio P25 който вече сме срещали при топ модели като Vernee Mix 2, Ulefone T1 и Samsung Galaxy J7 (2017). Това CPU е 8-ядрено, като ядрата са групирани в две 4-ки ARM Cortex-A53, съответно с 1.6GHz и 2.6GHz тактова честота. Идеята на това разделение е пестене на енергия и максимално висок КПД. Постоянно активна е по-слабата 4-ка, като едва когато имаме нужда от повече мощност, а това се случва при игра на игри или работа с програми, се активират и останалите 4 ядра.

     

    Партниращият графичен процесор е ARM Mali T880 MP2 и той се справя без проблем с почти всички актуални геймърски заглавия, дори на висока графична настройка. При играта на игри и работата с тежки програми, много важен фактор е и RAM паметта. При Ulefone Armor 2, нейният обем е забележете - цели 6GB. С толкова не могат да се похвалят дори доста далеч по-скъпи флагмани на известни марки. Например Samsung Galaxy S9 и Huawei P20 са с 4GB, а Apple iPhone X е с едва 3GB, но ОК там операционната система и концепцията като цяло е друга.  Общите ни впечатления от хардуерната конфигурация на Ulefone Armor 2 са много добри. По време на тестовете ни не се сблъскахме с никакви затруднения – били то с игра на игри, мултитаскинг, работа с тежки програми, запис и възпроизвеждане на видео с висока резолюция. По традиция, тук ще споделим малко цифри специално за тези от вас които следят статистиката в различни Benchmark тестове.

     

    Например в AnTuTu v6, смартфонът маркира средно около 57500 точки, в PCMark за Android резултатите се около 4180, 3DMark - 1880, а в графичният GFXBench кадрите в секунда са средно 25. Едва ли има друг ударо и водоустойчив смартфон който може да се похвали с толкова добри резултати. Като база за сравнение ще дадем CAT S31 който е често избиран от български потребители и е с почти еквивалентна цена на тази на Ulefone Armor 2.  Ето и цифрите - AnTuTu v6 – 24865 точки, PCMark за Android – 2300, 3DMark – 560, GFXBench – 5.6fps. Без да сте специалисти и сами виждате за колко сериозни разлики говорим. Една идея по-добро е положението при Samsung Galaxy Xcover 4, но все още далеч от резултатите Ulefone Armor 2 и неговият хардуер с който определено печели голяма положителна оценка от нас. Дали е така и при софтуера?

     

    Той е поверен в ръцете на операционна система Android 7.0 Nougat с потребителски интерфейс, частично персонализиран от Ulefone. Казваме „частично“, защото реално това тук е почти „чист Андроид“ в който няма нищо излишно, всичко е подредено максимално интуитивно и лесно за ориентиране. Интересните неща се намират в „Smart Assistant“ менюто с настройки. Имаме “LED Notifications” които доста потребители държат да присъстват в смартфона им.  LED диодите над дисплея са с общо 3 цвята – син, зелен и червен. Те могат да се настроят така, че да показват когато имате входящо известие, SMS или пропуснато обаждане, да ви съобщават кога батерията е изтощена и да индикират до къде е достигнало зареждането ѝ.

     

     

    „System motion“ ви позволява слайдвайки 3 пръста отгоре на долу по екрана да правите скрийншот, а на страни да отивате към последното използвано приложение. Също така от бързото падащо меню, можете да активирате „Screen Recording“ с който записвате клипове на това което се случва на екрана ви. Дори когато дисплеят на Ulefone Armor 2 е изключен, можете да се възползвате от „Off screen gesture“ функционалността му.

     

     

    Чрез двойно почукване да активирате дисплея, със слайд да отключвате, да рисувате една от 5-те букви – E,O,S, W и Z за бързо активиране на предварително зададена функция или приложение. Например Facebook, Youtube или браузър. Също така в настройките намираме “Eyebrow mode” при който може да се регулира цветова температура на дисплея, яркост, контраст и други щадящи очите ни в определени ситуации настройки.

    Софтуерните функции на Ulefone Armor 2 не са една и две и при всички случаи ще ви бъде интересно да ги разгледате на място в някой от магазините на вносителя или онлайн на официалната му страница Smartfonix.com

    Източник: digital.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини