От х:

Днес в x:

Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска от Харманли затварянето на бежански центрове

Изображение 1 от 2

    Няколко от бежанските центрове у нас-тези, които са от отворен тип, трябва да бъдат затворени или поне консервирани за определено време, тъй като в тях настанените чужденци се броят на пръсти. Тези хора трябва да бъдат пренасочени към центровете под шапката на МВР, които са затворени. Парите, които в момента държавата харчи за издръжката на тези центрове и за заплати на персонала е по-добре да бъдат насочени към по-ефективната храна на границата. Това заяви в Регистрационно-приемателния център в Харманли днес евродепутатът Ангел Джамбазки. Придружен от народния представител от ВМРО Александър Сиди и координатора на ВМРО за Хасковска област Антон Андонов тримата посетиха лагера, за да се уверят на място дали е вярна тиражираната информация за нова вълна от мигранти, които атакуват българската граница и влизат през различни канали у нас.

    В центъра в Харманли обаче в момента има едва 200 души, при положение, че капацитетът му е 4 хиляди.

    Повечето от битуващите чужденци са афганистанци и сирийци, предимно семейства или самотни майки с деца.

    Хората от двата етноса са отделени в различни жилищни зони за поддържането на ред в лагера.

    Препоръката на евродепутатът е бежанските центрове да бъдат в близост до границата и при залавянето на чужденци те да се репатрират възможно най-бързо.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Осем пъти измъкналият се от редовна военна служба преди тя да бъде премахната, живеещият в Брюксел "евромразец", получаващият 50 000 евра (а не рубли) заплата, най - сетне се добра и до мангизите на мигрантите, за който ще бъде услуга и осъществена мечта да напуснат територията на нутро-милиционерите, на която насила ги държат повече от година. 2 500 000 българи вече го направиха.
    • 2
      Ам
      Аман
      18 -4
      18:16, 15 юли 2018
      от измислени патриоти.Всички са гладни за власт.Готови са да правят коалиции и какво ли не да се докопат до властта.Повръща ми се Джамбазки!От такива като тебе и партийката ти!И тя е джамбазка работа!!!
    • 3
      Бо
      борката кереза -енженер
      14 -2
      18:24, 15 юли 2018
      Предлагам бежанците на границата да се посрещат отдругаря Калашников и да се репатрират също от него като с песни ги съпровожда отец Никанор
    • 4
      Ив
      Иван
      10 -2
      22:53, 15 юли 2018
      Ами хайде организирайте се бе,съберете се ! Покажете гражданската си позиция МАКСИМАЛНО . Хайде направете го де !!!! ............клавиатурни мишки......
    • 5
      Им
      Има
      4 0
      09:02, 16 юли 2018
      голяма разлика между затваряне и затворен тип,нали?Той иска да са затворен тип,а не изобщо затворени.Наближиха изборите и много се активира патриотчето.Сладко е ако е вярно това дето казва "моряка":)
    • 6
      Ха
      Харманлиец
      5 0
      10:33, 16 юли 2018
      Хубаво, за затваряне на центъра сме. Но защо не пишете/кажете при 200 мигранти, колко души персонал "работят" там. Та това е една добра хранилка за избирателите на управлявящите. Другарчето Джамбазки дали няма да настъпи лъва Бойко по опашката, задето иска да премахне синекурни работни места на ГЕРБ -аджийските подлоги!
    Последни новини