От х:

Днес в x:

По-красиви пространства между блоковете до есента

Изображение 1 от 4

    Основните строителни работи по проекта за благоустрояването на междублокови пространства в Хасково ще приключат до есента.

    Финансирането за обновяването на терените е над близо 4 млн.лв. по ОП “Региони в растеж”.

    Първата от площадките, на които започна ремонт-на улица „ Атон“ вече е изцяло готова.

    За модернизация й и на пространството около нея са вложени около 30 хил.лева. Площадката вече е сертифицирана.

    В ход е реконструкцията на над 9 декара междублокови пространства в района на улиците „Тутракан“,“ Булаир“ и „Одрин“.

    Изцяло е изградена подземната комуникация на над 33 декара междублоково пространство в кв.“ Бадема“ Поставят се бордюри, изграждат се тротоари. В двете зони на квартал „ Орфей“ с обща площ над 20 декара също е положена подземната комуникация. Изграждат се тротоари, оформят се новите зелени зони,поставят се основите на спортни площадки.

    На терените е предвидено изграждането на детски площадки, включително такива за деца с увреждания, зони за отдих с пейки, перголи, беседки, фитнеси на открито, спортни игрища с изкуствена настилка. Всички райони ще имат обновени алеи, места за паркиране, тротоари, ново озеленяване със системи за поливане.

    Крайният срок за приключване на проекта е 26 октомври следващата година, но строителството ще приключи още тази есен, уточниха от общината.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Съ
      съсед
      20 -5
      17:04, 13 юли 2018
      Площадката е много хубава,ама и цената си я бива.Така като я гледам,не е повече от 80-100 кв.м,което ще рече,че 1 кв.м излиза над 300 лв.Много се краде в тази държава.Журналистите,що пишете,кой е изпълнителя,на това творение?
    • 2
      Сл
      Сланинко
      17 -9
      17:38, 13 юли 2018
      Моля гражданите да знаят че тази програма РАЙОНИ в РАСТЕЖ не е така а РАЙОНИ в ГРАБЕЖ и то не само Хасково а за цялата Герберодемократична република България
    • 3
      Ми
      Мики маус
      14 -1
      22:25, 13 юли 2018
      И вече вратичките са повредени, пясъчника е котешка тоалетна... По- добре вместо пясъчник, който не се ползва, да имаше люлка за бебетата. Постоянно има фасове, прост народ, не пази! А чистачките минават в 10 11ч когато има най много деца...😕
    • 4
      Ic
      Ichi
      9 0
      08:37, 14 юли 2018
      Това е хубаво ама вместо да строят нови неща, не ли е по-удачно да се подържат старите? В градската градина, една празалка на "замъка" се клати. Липсват болтове. На алеята между училището "Васил Левски" и магазин "Авеню", дъските са износени и хванати с ТЕЛ! Да не говорим за плочките... Единствената детска площадка която видимо се подържа е тази до бар "Мемори"...
    • 5
      Мм
      ммм
      7 0
      14:38, 14 юли 2018
      Плочките на всички построени площадки са изкривени. Нека се строи по-качествено.
    • 6
      Ви
      ВиК тъпотии
      8 -1
      17:29, 14 юли 2018
      Заради тия подземни комуникации, изпълнени некадърно, в Орфей водата е с такова ниско налягане, че е цял късмет да стигне до горните етажи. По-добре да не бяха почвали тия “благоустроявания” - това са си излапани пари за сметка на хората, които тепърва ще сърбат попарата от калпавата им работа
    • 7
      За
      Защо ?
      0 0
      23:27, 14 юли 2018
      А другите квартали ? Овчарски си има само парк на концесия, а между блоковете ??? На "Драгоман" 52,54,56 беше предвидено за детска площадка, но бившия кмет го продаде. До края на ул."Драгоман" и ул."Македония" децата играят по улиците.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини