От х:

Днес в x:

Гастарбайтери образуваха опашки на границата с Турция, трафик и към Гърция

Хиляди гастарбайтери, завръщащи се в почивния сезон от страните в Западна Европа към Турция, образуваха опашки на граничния пункт "Капитан Андреево". По данни на Главна дирекция „Гранична полиция“ трафикът за излизане от страната е интензивен още от сутринта. От звеното отчетоха почти двойно увеличение на трафика в сравнение с миналия месец. Сега на денонощие през пункта минават средно по над 8000 автомобила с близо 30 000 пътници. След около две-три седмици се очаква движението през „Капитан Андреево” да бъде още по-натоварено и не е изключено да бъде подобрен рекордът от 10 000 автомобила за денонощие.

От „Гранична полиция” са взели необходимите мерки, за да се избегне дългото чакане – отворени са всички възможни трасета, отпуските на служителите са редуцирани до минимум. С цел да не се губи време при проверките на границата, униформените призоваха пътниците да си приготвят всички необходими документи предварително.

По данни на МВР към 13 часа днес трафикът е интензивен и на българо-гръцката граница на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ди
    Димитрова
    23 -13
    18:09, 8 юли 2018
    А защо ли?Турските граничари сменят смяна за няма и 5 минути,а нашите трябва да приключат в 8,те в 7,30 спират да работят,другите трябва да започната работа в 8,те идват в 8.15 и започват 8.45.Но да не забравяме все пак тук е БЪЛГАРИЯ всичко забранено е позволено!
    • Da
      Da Da
      12 -14
      18:39, 8 юли 2018
      Аа ,повярвах ,че си Димитрова.Аз съм Хален Делон
  • 2
    Ге
    Георги
    15 -16
    18:52, 8 юли 2018
    Много, ама много си боса Димитрова ли си ква си! На служителите им се чупят пръстите, само и само да обработват трафика по-бързо! Всяка кола е различен казус и изисква време да се от работи! Ама нали в хасковска област сте "най-компетентни и интелигентни", особено свиленградчант... кой може да ви казва за какво иде реч по каквато и да е тематика...
  • 3
    Аз
    Аз
    0 -5
    11:41, 9 юли 2018
    Явно, уважаеми "Георги", не сте от хасковска облас... Виж коментара
Последни новини