От х:

Днес в x:

Търсят съдебни заседатели в Хасково и Харманли

Продължава събирането на документи на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд – Хасково за нов 4-годишен мандат, съобщиха от Темида. Служителите ще бъдат назначени за периода от 2019 до 2022 г.

Документите на кандидатите се набират от Общинския съвет в Хасково и от Общинския съвет в Харманли, а Общинският съвет в Свиленград предстои да открие процедура. В Димитровград вече приключи процедурата по събиране на документи.

Кандидатите за съдебни заседатели трябва са на възраст от 21 до 68 години, да имат настоящ адрес в сътветната община, да имат завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да не страдат от психически заболявания. На длъжността не могат да бъдат назначени съдебни заседатели от друг съд. Кандидатът не може да бъде общински съветник от съдебния район, за който е избран, не трябва да участва в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, не трябва да работи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерство на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който е избран.

Подробни изисквания за кандидатване за съдебни заседатели са посочени на интернет-страниците на Окръжен съд – Хасково и на съответните общини.

Мандатът на действащите сега съдебни заседатели изтича на 1 юли 2019 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ня
    Някой
    44 -4
    13:39, 7 юли 2018
    Пак ще нагласят тяхни си хора , всичко е един параван за пред хората ! Както по-детските градини Директорките си назначават познати , роднини и на еди кой си жената , но трябва да си платиш естествено по-някакъв начин иначе и връзки не вървят !
  • 2
    Някой правилно казваш че вече и връзките не помагат а само парите Навремето Лилито Иванова пееше -----не всичко е пари приятелю ------ама се оказа че не етака
  • 3
    Бе
    Без значение
    13 -2
    22:48, 7 юли 2018
    Темата която е в заглавието на публикацията е за заседатели , но коментара на ”Някой” ми направи впечатление ! Моите деца вече са минали отдавна през детските градини и когато преди около две години детето ми завърши детската градина имаше ”опция”спонсорство докато беше още там . Тоест самите те директорките се интересуваха родителите къде работят и какво се занимават за да ги използват за някакъв вид ”дарение” за градината -естествено безплатно , само и само детето да му се обръща СПЕЦИАЛНО внимание и да се чуства добре ! Я сега ми кажете как да вярваш на тези хора като има -наши и ваши !!
  • 4
    Га
    Гарабед
    8 -1
    09:47, 8 юли 2018
    Има двама кандидати Алтънчето и Антончо ""неподкупния ,и двамата началници в ММ .В последния момент кандидатурите са им отхвърлени.Първият защото бил извънгабаритен,втория да засенчи някой по неподкупност.
Последни новини