От х:

Днес в x:

Ученици от Гимназията по туризъм стажуваха на остров Тенерифе, канят ги на работа

    15 ученици от Професионаната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от триседмична практика на Канарските острови. Стажуването на най-големия от Канарските острови – Тенерифе, се провежда за четвърта поредна година.

    Практиката е част от проект по програма Еразъм+. Чрез нея учениците имаха възможността да подобрят личните си и професионални знания, компетенции и умения. Те усвоиха нови технологии за приготвяне и презентиране на традиционна испанска кухня – рибни продукти, морски деликатеси, десерти, сосове, предястия и напитки.

    Освен че приложиха на практика наученото в училище, децата имаха възможност и да обогатят културния си и социален мироглед. Комуникацията в реална работна мултинационална среда им отвори врати за нови приятелства.

    Под вещото ръководство на своите наставници учениците получиха признание за проявените способности. Както всяка година и тези ученици получиха и покани за работа след завършване на гимназията. Всички стажанти получиха документ Европас Мобилност, сертификат от работодателя и от приемащата организация. Заедно с дипломите за средно образование те ще повишат възможностите им за професионална реализация.

    В свободното време за учениците бе организирана богата културна и развлекателна програма. Те посетиха световноизвестни места на остров Тенерифе и се насладиха на невороятните плажове на острова.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини