От х:

Днес в x:

15 неща, които не знаеш за България (видео за ценители на лукса)

Alux.com е най-голямата общност любители на лукса и начина на живот, известен като Fine Living. Що се отнася до класациите на най-скъпите неща, това е онлайн ресурс #1, на който често се позовават в публикации във Forbes, USAToday, Wikipedia. Също така Alux е и социална мрежа за хора със страст към лукса. И сега тези хора насочиха вниманието си към България.

В сайта се срещат заглавия като "15 проблема, които трябва да решиш. ако искаш да станеш милионер", "15 брутални истини, които хората не искат да чуват" и т.н. Та наскоро там се появи видео "15 неща, които не знаеш за България". Е, ние в България знаем повечето от тях, но е интересно когато можеш да се видиш през очите на благоденстващите любители на лукса от този номер едно авторитетен сайт за луксозни пътувания, скъпи, коли, яхти, кучета и т.н.

1. България е била "Силициевата долина" на Източния блок.

2. Има най-голям брой раждания на деца извън брака в ЕС

3. Има само 30 денонощни аптеки в цялата страна

4. Най-големият модел на човешка ДНК е направен от български студенти на плажа във Варна

5. Най-богатият човек в България е Васил Божков със състояние 1,3 милиарда долара. Въпреки че България е най-бедната икономика в Източна Европа, тя става по-добре и по-добре. За съжаление репутацията на първия български милионер не е блестяща. Смята се, че е бос на мафията, макар че връзката му с престъпния свят не е била никога доказана. Прякорът му е Черепа. Притежава най-голямата и скъпа колекция антики в България.

6. Пет български медицински сестри бяха обвинени, че са заразявали бебета в Либия с ХИВ. Скандалът избухна през 1998 год. след епидемия ХИВ, която разследването установи, че бебетата са получили в болницата. Либийските власти обвиниха един палестински лекар и петте български сестри. Обвинението поиска смъртно наказание и в този момент се намесиха европейските страни. След месеци преговори медицинските сестри се върнаха у дома. Източници твърдят, че Либия е получила ядрен реактор в замяна, но тази информация никога не е била потвърдена.

7. Продажбата на компания в България прикова погледите на света. Продажбата на ЧЕЗ на наскоро основана и неизвестна, която няма капитала компания, накара всички да подозират, че министърът на енергетиката е направил пари от сделката. Проблемът е, че компанията има капитал само 45 хил. долара, а самата сделка е за 300 милиона долара. Това доведе до оставка на министъра, но всички твърдения бяха отхвърлени

8. България иска да напусне НАТО. След обяснения за историята и мисията на НАТО и ползата да бъдеш негов член, особено когато близо до зони на война, дикторският глас уведомява, че въпреки това доста хора в България са за напускане и политиците сякаш промотират тази идея. Партия "Воля" иска референдум за членството на страната в НАТО, като се мотивита, че то създава повече проблеми, отколкото решава. Но никой не знае какви са истинските мотиви зад желанието България да напусне НАТО.

9. Токът в България е много по-скъп от електричеството в останалите старни от Източна Европа. както изданието отбелязва, България е доста евтина дестинация за пътуване. Както останалите източноевропейски страни, тя се възстановява от комунистическия режим и цените са по-ниски, отколкото в западните страни. Забавно е и е тъжно едновременно да виждаш, че в България хората трябва да плащат повече за основни нужди като електричеството, отколкото навсякъде в ЕС.

10. Най-голямото и най-древно златно съкровище е намерено в България. Показано е Панагюрското златно съкровище

11. Розовата вода, розовото масло и някои парфюми са направени от българска роза

12. Мъж изчезна в България преди 4 години и още не е намерен. Ларс Митанк изчезна, след като напусна бягайки летище Варна на 8 юли 2014 г., 28-годишният германски турист пристига на летището след почивка на Златни пясъци, за да лети обратно за Германия. Излиза от таксито, взима си чантите и влиза в залата за заминаващите. Малко след това, съвсем неочаквано, камерите за наблюдение го записват как бяга панически без багаж. Спира за секунда пред главния вход, преди да заобиколи паркинга и да премине почти 3-метровата ограда от бодлива тел и да изчезне в гората край летището. В разговор с майка си предишния ден Ларс казал, че не се чувства в безопасност. Повече никой да не е го виждал.

13. България настоява ЕС да сложи край на "двойния стандарт" на храните. България е член на ЕС и българите пътуват без виза в страните в Европ. Все повече българи пътуват в западните страни и пробват продуктите там. Същите продукти, внасяни в източно европейските страни, не отговарят на западните стандарти. След като изследвания повтърдиха разликата, българският премиер настоя ЕС да регулира проблема.

14. Всеки месец 6 души стават милионери в България. Не е лошо.

15. Българското кисело мляко е най-доброто в света. Изброени са различни познати (по света) видове кисело мляко и по-малко познатите на българското кисело мляко - пробиотик е, с гладка текстура, отличен вкус и е познато от 4 хил. години.

Ако сте ядосани, нека ви кажем, че има някои българи, които са дали чудесни коментари на тази колекция от факти и тяхната достоверност. Една родолюбива Мария упреква селекцията, че е съставена изключително мързеливо и половината е от жълти вестници. Момичето прибавя своя подборка, с която да се гордеем повече. Намесват се още българи и в крайна сметка започва стария спор за мусаката. Но поне не им мълчим на алуксърите...

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини