От х:

Днес в x:

Задържаха три газови пистолета, 367 патрона и 7 метални бокса

Три газови пистолета, 367 патрона и 7 метални бокса задържаха митническите служители на пункта Капитан Андреево при два случая, съобщиха от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 2 юли 2018 г. митническите служители извършили щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. При извършената проверка митническите служители открили в личния багаж, намиращ се в купето на автомобила, укрити два газови пистолета и 50 патрона за тях, както и 7 метални бокса.

Два дни преди това, на 30 юни 2018 г., при проверка на друг лек автомобил, влизащ в страната от Турция, управляван от немски гражданин с турски произход, отново в личния багаж, са открити един газов пистолет и 317 патрона за него.

Контрабандните пистолети, патроните и металните боксове са задържани. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи и им е задържано обезпечение от общо 900 евро.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Недялко
    3 0
    22:56, 5 юли 2018
    Газовите пистолети никъде в закона не пише, че са забранени за внос. Ако ги е бил декларирал нямало да има проблем

Още новини

Последни новини