От х:

Днес в x:

Хасковлии крадат пясък от детските площадки в парка на Ямача

Изображение 1 от 6

    Недобросъвестни хасковли крадат пясък от пясъчниците на детските площадки в парка на Ямача. От община Хасково съобщиха, че имат сигнали за такива случаи. Наоколо има много къщи и когато на някого му потрябва малко пясък, вместо да отиде до някоя строителна борса, взема кофа или торба и си краде от площадките за игра на децата. Затова от общината всяка пролет допълвали пясъчниците.

    От администрацията уточниха по повод сигнал на наш читател от тази сутрин за разбита алея в парка, че там се извършва ремонт, затова плочките изглеждат така на снимките. При това ремонтът е започнал миналата седмица. Репортерска проверка на място установи, че там наистина двама работници на “Екопрогрес” наместват и циментират разместените плочи на алеята. Малко по-надолу личи и скорошен ремонт на разбита настилка. Междувременно на същото място изби вода от напоителната система. От администрацията комнтираха, че аварията също ще бъде отстранена.

    От общината уверяват, че паркът съвсем не е занемарен и се поддържа редовно. Това потвърдиха и неколцина хасковлии, разхождащи се на Ямача днес.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ям
      ямача
      29 -9
      11:57, 3 юли 2018
      ААА можело и да се порвери! Да наистина се поддържа парка, а къде са хейтърите от предишната публикация???Целта е да се изкара, че кмета и администрацията му не работи, ясна е тая работа само, че хората които поне веднъж са били в парка са наясно със ситуацията
    • 2
      Тр
      Трудното питомяване
      21 -4
      12:05, 3 юли 2018
      Чак пък хасковлии... по-скоро живеещи в Хасково!
    • 3
      Ja
      Jack Bauer
      36 -1
      12:25, 3 юли 2018
      "Випаджиите" от околните къщи им се свиди да си купят кофа пясък? Смешници.
    • 4
      Ма
      Майка с дете
      19 -3
      13:00, 3 юли 2018
      Де да знам ....аз всеки ден съм с детето на парка и не съм видяла кой знае какви проблеми, дори напротив. За толкова посещавано място забелязвам, че е чисто,а на пролет пръскаха тревните площи срещу кърлежи. Абе, от време на време има бълхи, но все пак. Единственото нещо, което от няколко месеца е в застой е ремонта на Параклиса и статуята на Св. Богородица, но вече е започнал ремонта. Друго лошо не мога да пиша. А сетих се нещо отново хубаво, а то е че това си остава единственото място за деца, на което няма от смотаните колички с левчета и др. подобни играчки, които малките като ги видят се лепят като мухи на мед. Дано само някой не се сети сега да сложи от тях.
    • 5
      Ха
      Хасковлията
      8 -9
      13:13, 3 юли 2018
      От общината как очаквате да ви отговорят?! А с ремонтите дето били в ход да не ни замаяват вече. Ние доматите с колците не ядем!
    • 6
      Жи
      живущ
      11 -8
      13:19, 3 юли 2018
      Не бе ц.ъ.р.в.у.л крадем го през зимата, когато няма кой да опесъчи улиците....иначе тази детска площадка е опасна за деца и съоръженията, и всичко...2/3 от площадката е препикан от кучета и котки пясък!
    • 7
      Вс
      Всевишния Кенанец
      10 -5
      13:20, 3 юли 2018
      хаха Общината откъде ли взима пясък за ремонта около Богородица
    • 8
      Тр
      Тракиец
      15 -2
      14:06, 3 юли 2018
      Аз откога им разправям на общинските началници, че на Ямача трябва да има денонощна охрана, ама от едното им ухо влязло, през другото излязло. Разхождат се опасни породи без повод и намордник, разхождат песовете не по разрешените алеи, в предишната статия правилно се писа, че пързалките са опасни поради стърчащите от пясъка железа. Виждал съм гейчета дето си правят офроуд по ямача с таралясниците си. Там трябва да има охрана !!!
    • 9
      Ли
      лиско
      7 -4
      15:36, 3 юли 2018
      Варно е, че са опасни, но като са измислили да се одобряват обществени поръчки на най- ниска цена това е резултатът. Ниска цена - ниско качество ! На най- ниска цена в магазина можеш да си купиш кренвирши без месо, но ако искаш луканка, не става! Разберете, Господа, че евтиното е скъпо! Затова детската площадка трябва да се прави наново!
    • 10
      Ма
      Майка
      2 -3
      20:15, 3 юли 2018
      Парка на Ямача се подържа редовно това се вижда ... дори си го пазим чист ... само не знам къде се скриха работниците, които разбиха площадката пред блокове 11, 13 и 15 на Червена стена ... от 3 седмици чакаме да започнат ремонта , но уви ни вест ни кост от тях ... разбиха плочките, изрязаха люлките и пързалката и сега се налага децата от 3 блока и околните кооперации да играят или на Ямача или в Градската градина ... а ние ще чакаме да оправят "разкопките" поне преди снега ....
    Последни новини