От х:

Днес в x:

Питейна вода тече с дни от авария, ВиК разкопава три пъти

Изображение 1 от 5

    Питейна вода от спукана тръба на ул. “Кавала” 13 в Хасково изтича на воля от дни. Трилевките (3 лв. е кубик питейна вода) се леят надолу към бул. “България” и са образували огромна локва след кръстовището с “Оборище”.

    За проблема пише в писмо до Haskovo.net нашият читател Михаил. По думите му аварийната група на ВиК пристигнала в петък след тридневни сигнали до водното дружество.

    “След като техниците на фирмата пристигнаха на място, решиха да копаят в подстъпа към входа на кооперацията решени твърдо, че проблема е в "нашия телевизор". Разбиха асфалтовата настилка и стигнаха до констатацията, че аварията не е там и ще трябва да копаят другаде. Поставиха един разбит конус, обещаха да поправят разкопките и си заминаха. ...И така вече трети ден си "шляпаме" в калта и водата си тече, наводнявайки нас и бул."България" и чакаме екип на ВиК да дойде и поправи теча във водопреносната система, както и да възстанови входа в предишния му вид”, пише в писмото си читателят.

    Днес екип на ВиК бе на мястото, като този път бе разкопана улицата. Работниците обясниха, че е спукано отклонението от главния водопровод към блока. Самата авария обаче не е нито едно от двете разкопани места, а под самия тротоар, така че ще трябва да се разкопаят и плочките, смятат от екипа. Освен това оттам минавали и кабели на Енергото, което още повече усложнявало нещата, казаха от аварийния екип. Според тях не е изключено районът да остане не само без вода, но и без ток, ако от Енергото спрат захранването заради изкопните работи.

    Според шефа на район "Хасково" във ВиК Лозко Лозев проливният дъжд спрял работата на аварийния екип миналата седмица. След това пък се появили няколко много сериозни аварии в града, затова насочили усилията си към отстраняването им. Течът на "Кавала" не бил толкова голям, колкото изглеждало, затова отложили подмяната на спуканото отклонение. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ми
      Михаил
      15 -2
      13:26, 2 юли 2018
      Не било наложащо и валяло, а ние да си цопаме в калта. Кога валя? Събота поскапа, неделя не валя... кога?
    • 2
      Ас
      Асковски бек
      19 -3
      13:40, 2 юли 2018
      Безхаберието на ВиК-Хасково продължава да тормози и тероризира гражданите.
      Обърнете внимание на снимките - на нито една от тях, няма човек който да работи!
      Винаги ми е правило впечатление ,че около изкопа на поредната авария, има поне седем човека, които наблюдават какво се случва в ямата.
      Или служителите са много, като персонал, или не си разбират от работата, гледат умно.
      Моля Ви, вземете мерки, да се случват вече нормани неща със Хасковската вода.Да, явно има много проблеми, натрупани с годините, но те затова се натрупват - защото никой не ги решава.
    • 3
      Sm
      smqh
      15 -1
      14:32, 2 юли 2018
      Ха ха хаа, заглавието гласи: Питейна вода се лее в Хасково.....и т.н. Къде я видяха тази питейна вода, която е негодна и вредна официално за пиене. ПИТЕЙНА, смях, срам и отново корупция ни смачква. Е нека да ни е халал и 3лв. на кубик и строшените нерви със старите водоносни мрежи. Нека още да си траем, и да чакаме Господ да ни помага!!!
    • 4
      Ха
      Хасковлия
      14 -2
      14:35, 2 юли 2018
      Питайте г-н Лозев защо последни месец в целия район има аварии! И защо всяка авария я разкопават по пет пъти след това!
    • 5
      Как за толкова години не се намери един свястен ръководител на ВиК ?Постоянно проблеми,постоянно се оправдават с какво ли не.Получават тлъсти заплати на гърба на платците,а ние си траем ли ,траем.Докога питам ще е това?Не само в Хасково е така.Елате по селата да видите какво е.Проба-грешка,копаят и след тях погром.Асфалта тревяса,няма го.Цели улици,по всички села е така.
      Куриоз...........от 4месеца в с.Татарево има спукан водопровод.Сигнализирали сме отговорника на селото.Всеки месец минава по тая улица и отчита водомерите.Водата продължава да тече,чиста,бистра питейна вода.Налягане по чешмите няма.Добре,че и режим няма,заваляха дъждове.Друга година и това се случва.Сигнализирали сме и кмета на селото.Според него ще сменят целия водопровод по улицата-но,кога ще се случи това,за сега не е ясно.Водата /питейна/продължава да тече.
      В центъра на селото копаят през ден,вече има дупка да хлътне гума на автомобил.Дори селяните са поставили такава,да се види колко е дълбока ямата.Няма чакъл,няма асфалт и така до безкрай.Преди 3г асфалтираха някои улици,вече и него го няма.Служителите на В и К идват,ако дойдат,копаят и си тръгват.
      Питам за пореден път,чия е отговорността след ремонт на тръба да възстанови пътя или тротоара???
      Има ли органи които да се самосезират и потърсят сметка на тези безхаберни служители или служби-монополисти.????!!!!!
    • 6
      Пр
      Предложение за Гинес.
      10 -1
      14:47, 2 юли 2018
      Има в Хасково една малка уличка на име Поройна. Под нея както под почти всяка улица има водопровод. Само че този на Поройна е омагьосан. Омагьосан не, ама направо обладан от рогатия. Друго обяснение нямам. В продължение на две, три години, на едно и също място ВиК отстранява една и съща авария вече безброй пъти, и не може да я оправи. Освен намесата на тъмни сили друго обяснение няма. Дойдат, разкопаят, отстранят теча. Асфалтират. Мине не мине месец и водата отново избие. Дойдат, копаят, отстранят теча, асфалтират. Минат двайсет дена и водата пак избие. Парите които потрошиха за тази неотстраняема авария щяха да стигнат да подменят водопровода под цялата улица. Както ви казах тя не е голяма. Ама явно за някой е по-изгодно всеки месец да копаят и асфалтират отколкото да отстранят проблема веднъж за винаги.
    • 7
      Н2
      Н2О
      4 -1
      15:49, 2 юли 2018
      Хайде, пускайте водата, защото доктор Янев отива да се къпе при комшийката. Ох, и тя няма вода!!!
    • 8
      Ха
      Хасковския каун
      5 -4
      21:25, 2 юли 2018
      Защо ВИК да се притеснява, че тече вода като всеки месец на мен ми се начисляват кубици в повече и оправданието на жената
      която отчита е че тя спазвала наредбата и пишело отгоре колкото е по наредба.Съвсем сериозно аз пък тъпия каун си плащам , но от следващия месец спирам.И имам намерение да сезирам съответните органи и да осъдя ВИК Хасково и персонално инкасаторката за ощетяване и неправомерни отчитания.А тя водата по улиците нека си бълбука.
    • 9
      Jo
      Joker
      4 -2
      21:58, 2 юли 2018
      Плащайте си като араби и недейте лаи!!!
    • 10
      До
      Добри
      7 -4
      22:05, 2 юли 2018
      Водата не е питейна !!! Водата в Хасково е забранена за пиене и готвене !!! Заглавието е грешно !!!
    Последни новини