От х:

Днес в x:

Удължиха срока за управител на Онкоболницата, д-р Янев поема официално ДКЦ 1

Общинските съветници на Хасково удължиха с 15 дни срока на конкурса за управител на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково по предложение на председателят на ОбС Таня Захариева.

Изборът за мястото се проточва с месеци, тъй като така и не се появяват кандидати.

От трибуната на местния парламент отново беше изразено мнение, че причината за липсата на желаещи да оглавят лечебното заведение е изключително лошото му финансово състояние. И отново беше поискано обяснение от кмета Добри Беливанов какво всъщност се случва в болницата.

„ Там има известно подобрение. Ние сме направили своята проверка, в момента проверяват и други органи“, отговори лаконично и неконкретно кметът.

Още едно решение на здравна тематика гласуваха днес общинските съветници на Хасково. Без гласове против за управител на ДКЦ 1 вече официално е определен д-р Ясен Янев. Предложението той да оглави Диагностично-консултативния център е на Комисията, назначена от ОбС след като за мястото имаше общо две кандидатури.

С днешното си решение общинските съветници възложиха на кмета на Хасково да издаде заповед за назначаването на д-р Янев и сключването на договор за мястото.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Мн
    Многопрофилен санитар
    22 -1
    10:31, 29 юни 2018
    А защо д-р Янев не се кандитатира за ОНКОТО Аааааааа хитрец е той хитрец е знае къде да отиде Какво да прави в ОНКОТО там е като продънена каца пък и всеки работи сам за себе си кой ти е ---ва болните Обаче кмета не е в чес изобщо за състоянието на СБАЛО и говори като на ПИОНЕРСКО СЪБРАНИЕ
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    21 -2
    11:17, 29 юни 2018
    Яската навремето "оправи" МБАЛ-а,сега и ДКЦ-то.Нали беше страстен привърженик на НДСВ?Сега стана ГЕРБаджия.
    • По
      Потрес !!!
      17 -2
      13:28, 29 юни 2018
      Крадец №1 и мекотело - Яската е най-верен на ДПС и парите.Остави МБАЛ-Хасково с 2,5 милиона задължения, като "успешен ръководител". Нека Бог въздаде правосъдие над грешниците !
  • 3
    Br
    Bravo!
    13 -2
    12:20, 29 юни 2018
    Защо са удължили срока за онкото??? С това решение вече се закрива ДКЦ-то, че може и онкото да го закриете. Не е нужно здравеопазване за общината - Кърджали е близо - там ще ни лекуват.
Последни новини