От х:

Днес в x:

Стартира Алианс за сближаване на заплатите в Европа

На 26 юни 2018 г. в София ще стартира Алиансът за сближаване на заплатите в Европа. Събитието започва с конференция в столичния хотел „Рамада“, организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите и с подкрепата на КТ „Подкрепа" и КНСБ.

Началото ще бъде дадено от премиера Бойко Борисов и комисаря по заетостта и социалните въпроси Мариане Тисен. Срещата ще събере представителите на Европейската комисия, най-големите бизнес организации в Европа, ръководителите на мултинационални компании и синдикатите в опит да постигнат сближаване на възнагражденията в континента на принципа „равно заплащане за равен труд“.

Засега участие са потвърдили няколко европейски социални министри, евродепутати от основните политически сили, комисар Тисен, представители на BUSINESS Europe, CEEP, UEAPME. 13.00 ч. ще има пресконференция с участието на социалния министър Бисер Петков, генералния секретар на ЕКП Лука Визентини, президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, а в14.30 ч. – откриване на конференцията и открит панел с министър-председателя Бойко Борисов, еврокомисар Тисен, представители на международни синдикални и работодателски организации. В 15.15 ч. е предвиден дебат с министри и държавни секретари, представители на работодателите и синдикатите. 17.10 ч. – Заключителен панел със социалния министър Бисер Петков
 

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гошо
    1 0
    11:54, 26 юни 2018
    Хаха, капиталът иска ниски заплати, работата на държавата е да не го допуска!!
Последни новини