От х:

Днес в x:

Тракийците отбеляза в аванс Деня на просветата

Изображение 1 от 6

    Песни, танци и рецитации огласиха зала „Марица“ в областната администрация в Хасково по повод предстоящия 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Концертът се провежда за пета поредна година в държавната администрация и е организиран от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“, съвместно с областната администрация, Регионалното управление на образованието и Клуба на дейците на културата.

    По повод предстоящия празник приветствия отправиха зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, Красимира Джисова от РУО и председателят на хасковското Тракийско дружество Кирил Сарджев.

    Тържеството започна с българския всеучилищен химн „Върви, народе възродени“, изпълнен от детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова към Младежкия център. В концертната програма бяха включени изпълнения на детски танцов състав „Пъстрица“ с ръководител Иван Иванов към ансамбъл „Китна Тракия“. Прозвучаха изпълнения на хасковското трио „Рокива“ и рецитал по стихове на хасковски поети.

    Гости на празника бяха бивши учители, поети, писатели, краеведи, историци и хора, отдадени на културата.

    Бяха получени и поздравителни адреси от генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев и от свещеника в българската църква „Свети Великомъченик Георги” в Одрин Александър Чакарък.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини