От х:

Днес в x:

Хасковлии част от националите по аеробика на Световното в Португалия

Изображение 1 от 2

    Солидно присъствие отбелязва Хасково в Младежкия национален отбор на България по спортна аеробика, който ще представи страната ни в осмото световното първенство за юноши и девойки. Тимът, на който треньори са Биляна Тюрюкова и хасковлийката Мартина Маринова, ръководител на „Мега Спорт“, замина за Португалия тази сутрин.

    Надпреварата е от 23 до 27 май в град Гимараеш.

    9 състезатели ще участват под трибагреника в двете възрастови групи.

    В индивидуалната категория при девойките във възрастовата група12-14 години за медал ще се бори хасковското дете-чудо Борислава Иванова. В тази категория България представя и Радина Лулчева.

    При юношите индивидуално българският представител е Румен Янакиев.

    При тройките се включват Иванова, Лулчева и Никол Черпокова. За участие при групите към тях трите ще се присъединят Алекс Ангелова и Радиана Иванчева.

    В по-голямата възрастова група -на 15-17- годишните в индивидуалната категория има отново солидна заявка за медал на състезател от хасковската школа в лицето на Дамла Арабаджи. Представител на България в тази група и категория е и Нели Ташева. Към тях двете за участие при тройките ще се присъедини още една хасковлийка -Християна Кайрякова.

    Ръководител на българската младежка делегация за първенството е Калоян Калоянов.
    След пристигането си в Португалия на отборът ще има два тренировъчни дни, след което в петък-на 25 май ще започнат квалификациите.

    Националния отбор за мъже и жени, в чието ядро също са състезатели от Хасково, е и в момента на подготовка в базата на комплекс "Планински изглед", от където след седмица ще замине за Португалия за участие в 15- тото Световно първенство за мъже и жени.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини