От х:

Днес в x:

Сватбата на годината: Принц Хари и Меган си казаха „Да“

Изображение 1 от 5

    Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха във вярност в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор. Булката влезе в параклиса, облечена в семпла бяла рокля на "Живанши". Появата й в храма бе съпроводена от камбанен звън. Принц Хари пристигна за церемонията в компанията на брат си принц Уилям, който е негов кум. Минути преди 14 часа, когато започна церемонията, за венчавката пристигна британската кралица Елизабет Втора, придружена от съпруга си принц Филип, а преди тях престолонаследникът принц Чарлз със съпругата си Камила. По традиция монархът е последният гост на церемонията, преди в параклиса да влезе булката.
     
    Принц Уилям е кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата има десет малки шафери, сред които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот. Бащата на принц Хари - принц Чарлз, съпроводи булката до олтара, тъй като нейният баща не присъства на сватбата. Томас Маркъл е претърпял наскоро сърдечна операция.

    Принц Хари и Меган Маркъл се ожениха, спазвайки традициите на Англиканската църква. Размяната на обети се извърши от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония бе ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор. Принц Хари и Меган си казаха "Да", размениха брачни клетви и халки и архиепископ Уелби ги обяви за законни съпруг и съпруга.

    Церемонията продължи един час и включваше църковни песни и четения на Библията.

    На сватбата са поканени 600 души, 2640 души имаха възможността да наблюдават пристигането на булката и младоженеца в Уиндзор. Изчислява се, че 100 000 души са се събрали по улиците, за да видят кралската двойка.

    Американската телевизионна водеща Опра Уинфри, футболната звезда Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория, актьорът Джордж Клуни и съпругата му Амал бяха сред първите знаменитости, пристигнали в Уиндзорския замък за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Джордж Клуни и съпругата му веднага се откроиха сред пристигналите. Амал Клуни носи рокля в цвят горчица и шапка. Малко след тях пристигнаха Дейвид и Виктория Бекъм, която е в елегантна дълга черна рокля.

    На тържеството бяха също сестрата на херцогиня Катрин - Пипа и чичото на принц Хари Чарлз Спенсър. Сред гостите бе и звездата на тениса Серина Уилямс.

    Малко след сватбената церемония принц Хари и Меган се появиха за първи път публично като съпруг и съпруга и вече преминават в процесия с карета по близо 3-километров участък в града.

    От двореца Кенсингстън казаха, че принц Хари и годеницата му се надяват този момент да остане паметен за всички, които са се събрали в Уиндзор, за да усетят атмосферата на този специален ден.
    Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл на живо можете да гледате в официалните канали на британското кралско семейство:


    Facebook - The British Monarchy Facebook page
    Twitter - @RoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
    Instagram - @TheRoyalFamily, @KensingtonRoyal, @ClarenceHouse 
    Youtube - The Royal Channel 

     
    Принц Хари, който е шести поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си през ноември 2017 година.

    Източник: dariknews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини