От х:

Днес в x:

"Евровизия” –в Израел през 2019, българската песен се класира на 14-то място

    Група "Екуинокс" (Equinox) класира България на  14-то място на финала на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия" в Лисабон.

    Песенният конкурс догодина ще се проведе в Израел. Това е възможно след като на това издание ексцентричната представителка на Израел Нета спечели с песента си "Играчка" (Toy). Страната и печели Евровизия след пауза от 20 години. Втората позиция е за Кипър, а третата за Австрия.

    Още преди началото на полуфинала песните на Израел и Кипър бяха сочени от букмейкърите за фаворити, а за  "Екуинокс" залозите даваха между 7 и 12 място.

    Групата, изпяла българската песен беше съставена специално за конкурса, в нея са  Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.  Песента им Bones беше написана от Борислав Миланов и продуцирана от Symphonix International, с които БНТ си партнира при второто място на Кристиан Костов от миналата година и четвъртото на Поли Генова от 2015 г.

    Евровизия снощи не мина и без инцидент. По време на изпълнението на на британската участничка СюРи протестиращ мъж се качи на сцената и й грабна микрофона.

    Охраната се намеси бързо, така че инцидентът продължи само няколко секунди, а на СюРи бе връчен друг микрофон. Тя запази присъствие на духа и продължи с изпълнението на песента си "Storm".

    България обаче все пак си тръгва от конкурса с награда. Преди началото му  бяха раздадени допълнителни награди на името на основателя на Евровизия Марсел Безенсон, които се връчват от 2002 година насам. Заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста българската група с  "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини