От х:

Днес в x:

Раздават помощи до 11 май в Хасково, в седем общини до 4 май

Удължен е срокът за раздаване на хранителни помощи от БЧК, съобщиха от Регионалната дирекция “Социално подпомагане” в Хасково. Целта е одобрените за втория транш хора да си получат пакетите, поясниха от службата, която е партньор с Българския червен кръст.

В Хасково и за селата от общината помощите ще се раздават до 11 май. До тогава пакети ще се раздават в Харманли и в Димитровград. Срокът за получаване изтече само в Симеоновград в петък, а в останалите 7 общини ще се раздават до 4 май.

В областния град помощите се раздават в два пункта – в бившата автошкола на улица “Пловдивска” и в Здравния център на улица “Единство”. Право на помощ в областта имат 11 320 души, като 2702 от тях са в град Хасково.

Храните, които се раздават са по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица от транша за 2016 година. Всеки пакет съдържа 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг, рибни консерви – 1,120 кг, грах – 3,200 кг, лютеница – 2 кг, доматено пюре – 0,800 кг, бисквити – 1,200 кг и мед – 1 кг .

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини