От х:

Днес в x:

Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 година, понеделник. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково. В същия срок трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно от всеки офис на НАП. Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, да се подадат по пощата, с обратна разписка, на място в 19 пощенски станции в област Хасково, както и в офиса за обслужване на клиенти. До момента в местния офис на Агенцията са приети 13 200 декларации, като над половината от тях – 7040 са изпратени по електронен път – с ПИК или електронен подпис.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини