От х:

Днес в x:

Общините Минерални бани и Първомай си подадоха ръце

Общините Минерални бани и Първомай си подадоха ръце на приятелска среща снощи, се казва в прессъобщение на община Минерални бани.

Над 40 души от администрацията на община Първомай, начело с кмета Ангел Папазов гостува в Минерални бани.

Кметът Папазов сподели, че по една от улиците на село Сусам е минавал стотици пъти, защото това е селото на майка му. В обръщението си към присъстващите той каза още: „Минерални бани са не само наши съседи, но и наши добри приятели, а вече и наши добри партньори. Десетки пъти съм разписвал пътния лист на автобуса, който докарва нашите деца от ансамбъл „Дебърче” за да пеят на Международния детски етнофестивал, който се провежда всяка година в Минерални бани и след това съм ги посрещал с призове и награди, спечелени тук. Искам да благодаря на кмета и на организаторите на това мащабно събитие с участници от повече от 10 държави. Канен съм бил и на фестивала „С песните на Недялка Керанова”, съжалявам, че не успях да дойда, но знаете, че Недялка Керанова /вечна и памет/ беше наша уникална народна певица, пяла е и в Първомай, родом е от тукашното село Татарево. Това са неща, които няма как да не ни сближават. Вече няколко години работим по един проект за свързване на двете общини. Пътят между Воден и Сусам вече е направен и сега сме на финалната фаза с кмета на Минерални бани да намерим пари за асфалтиране. На много мероприятия в село Воден сме споменавали, че има такова приятелство между двете общини. Младежите от двете общини контактуват най-добре, а преди малко получих една покана през лятото да направим една среща между момите и ергените от двете общини. Откритите басейни с минерална вода са любимото място на много първомайци. Преди малко коментирахме, че са изградени много нови хотели със СПА-услуги. Преди седмица разговаряхме с г-н Искендер и уточнихме, че ще свържем и друга инфраструктура – туристическите пътеки в двете общини. Тук са една крачка преди нас, но ние ползваме и техния опит. Искам да спомена и за тракийските шарапани, но уточнявам, че това го казват археолозите. От 100 картирани шарапани в цяла България около 60 са на територията на общините Минерални бани и Първомай. Значи спокойно можем да бъдем близки, защото тук традициите са от хиляди години. Вижте колко много неща ни свързват и в тази посока ние трябва да продължим

В същият дух се е изказал и кметът на община Минерални Бани Мюмюн Искиндер: Двете общини освен, че са съседи са и роднини. Преди малко г-н Папазов спомена, че неговото коляно е от Сусам, ние пък имаме роднини в селата Буково, Воден и Езерово, така че нас ни свързват роднински връзки, ние сме земляци, имаме и общи проекти, по които сме решили да работим. Само да доуточня, че голямата част от работата по този път, който ще ни свързва вече по-пряко, вече е свършена, проекта е готов и единствената възможност за довършването му е Министерството на финансите с министерско постановление. Друг вариант няма, но ние вече сме провели първите срещи и постъпки в тази посока. Имаме уверението, че този път ще стане. За туристическите пътеки вече споменахме, те са шест на брой в Минерални бани, като общата им дължина е почти 100 км. Водят към различни природни забележителности и археологически обекти. Сега с този проект, който правим по ТГС ние ще стигнем до вашите граници и чакаме да се отвори старата мярка 313. Вие се познавате с нашите консултанти, които вече са и ваши. Според тях по отношение на археология и на природни забележителности двете общини са наистина огледални. Искам да наблегна за балнеолечението и СПА-туризма в Минерални бани. Всяка година по инициатива на общинските администрации ние посрещаме гости от поне 4-5 общини от цяла България. Идвали са общините Сърница, Крушари, през месец април тук ще гостуват колегите от Елин Пелин. Правим го, защото смело мога да заявя, че имаме дадености, които можем да покажем и няма смисъл да ходите да се лекувате в Павел баня или във Велинград. Ние сме по-близо и имаме страхотна минерална вода с изключителни лечебни качества. Имаме създадена база, която е към НОИ, казва се „Божур” ЕАД и е най-модерната база за балнеолечение в цяла България. Завършена е само преди година, легловата база е с капацитет 120 души.

След което Искендер обяви началото на забавната част от срещата, като покани всички да се хванат на тракийско хоро.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Сп
    Споко
    29 -1
    15:13, 12 мар 2018
    Драги Първомайци. Сами преценете на какво развитие са Минерални бани и нашия град Първомай. Разликата е в светлинни години във всяко едно отношение. Явно в Мин.бани по малко се краде.
  • 2
    Ко
    Колю
    20 -1
    15:48, 12 мар 2018
    Съграждани, са поискаме дружно с референдум да се присъединим към община Минерални бани, та да живнем малко и ние
  • 3
    Hd
    hdhdhdh
    29 -3
    16:34, 12 мар 2018
    В прав текст:
    Над 40 души от администрацията на община Първомай, начело с кмета Ангел Папазов си организирали екскурзия и банкет с държавни пари. / демек наши /
    • Пр
      Присъствала
      7 -14
      19:46, 12 мар 2018
      Не е вярно, плащахме си лично с пари от нашия джоб... Виж коментара
  • 4
    До
    долу Ангу
    24 0
    16:56, 12 мар 2018
    Докато Папазов си играе хората а дори и на задушница и колкото по- лошо управлява града, толкова повече е харесван.!!!Е,все пак трябва да му се признае ,лъже достатъчно добре,че печели избор след избор.Вярно е ,че всеки път номерата му са едни и същи и харизмата започва да се изтърква ,но все още работи.Но рано или късно картонено- пясъчната кула изградена от Ангу ще рухне.
  • 5
    О,
    О, нееееееее
    17 0
    17:56, 12 мар 2018
    Стига с тия хора вече!!!
  • 6
    55
    5555
    23 0
    18:28, 12 мар 2018
    Браво накмета асвалтира целия Първомай Любеново и Дебър и вече започва и междуселските пътища. Браво но нека направи една обиколка на собствения си град и да се похвали с това какво е направил за него.
    • Лю
      Любеновец
      18 0
      22:25, 12 мар 2018
      Пътят между Воден и Сусам е много по-важен от колкото пътя за Любеново! Учениците, които учат в ПГСС “Васил Левски“ се чудят къде да стъпят, защото няма нито път нито тротоар и за по-лесно се движат по железопътната магистрала, за да не бъдат изкъпани от преминаващите автомобили!
  • 7
    Ам
    аман
    14 0
    22:35, 12 мар 2018
    Бат Палячо иска баклава! -Пауло Куелю
  • 8
    Иб
    Ибрик Папазоглу
    15 -1
    23:01, 12 мар 2018
    Ей пак ни побратими с хамуджите. Тоя ако не се е образал та на!
  • 9
    Че
    Черноризец Хейтър
    26 0
    06:03, 13 мар 2018
    Кмете, с какъв акъл се снимаш изпъчен пак на хорото с байряка, а не се се снима по неизчистените от снега улици преди две седмици?!? Ти изобщо очи имаш ли??? Абсолютен наглец си и за никЪф к** не ставаш.
  • 10
    Бо
    Бобчо
    24 -1
    08:52, 13 мар 2018
    Нагъл , по-нагъл, най-нагъл - Здрастито. Мазен, по-мазен, най-мазен- пак той :)
  • 11
    Съ
    Съра
    1 -4
    14:21, 14 мар 2018
    Има хора на които им е хоби да пишат и плюят по форумите без да са наясно с фактите .
  • 12
    Чу
    Чуфликанец
    1 -2
    19:19, 14 мар 2018
    Село,,Добри Дол е първото село без кучета и първо се присъединява към мероприятието,та дано ни се помогне от банскалии в бовредни рбата с стотиците белки,златки и Кума лисици. Преди пег дена ни изтровиха всичките кучета и като по сигнал селото е нападнато от стотици от горния вреден дивеч и за два дена бяха изядени всички кокошки и петли-особено обичат яйцата им.Може ли кмет да допусне това да стане в селото му. искаме от природо защитниците търсене отговорност за такова деяние,защото може да отиде и някоя баба арадата.
Последни новини