От х:

Днес в x:

2 °C

9 признака, че сте по-умни, отколкото мислите

Има огромна разлика в мисленето и самочувствието на умните и не толкова интелигентните персони. Най-просто казано – профаните не знаят и не разбират, че са такива. Интелигентните хора, за разлика от тях, винаги се съмняват в способностите си, защото осъзнават много неща, които по-простоватите, но самонадеяни не разбират.

Ако и вие сте сред съмняващите се в собствената си интелигентност, вижте кои са доказателствата, че всъщност сте по-умни, отколкото смятате! И не забравяйте да вдигнете гордо глава!

Приемате, че има много неща, които не знаете
Това е най-явният белег, че всъщност сте интелигентна личност. Само слабоинтелигентните хора с нисък или под средния коефициент на интелигентност смятат, че знаят всичко. Невъзможно е дори да ги убедите в противното.

Ежедневни навици, които ще ви направят по-умни
Ако обаче вие се съмнявате в способностите и знанията си – радвайте се! Вие сте истински умен човек, който цени знанията и не спира да се учи.

Постоянно любопитни сте
Надарените с висок коефициент на интелигентност не спират да се впечатляват от нови неща. Те са любопитни, обичат да придобиват нови знания. Дори когато научат нещо ново, те започват да търсят още и още информация по темата. Рядко отричат непознатото като тъпо или ненужно, защото истински ценят знанието, за разлика от глупавите и слабообразовани хора.

Завършвате изреченията на другите
Един особен белег на високата интелигентност е свръхусещането за нагласите на другите. Хората с високо IQ имат дарбата да предугаждат какво иска да каже събеседникът им преди той самият да се е доизказал.

Имате железен самоконтрол
Интелигентните хора рядко се отдават на неконтролируемите емоции. Те знаят как да се държат във всяка ситуация и рядко си изпускат нервите.

Можете да виждате нещата откъм чуждата гледна точка
Друг неоспорим белег на високата интелигентност е умението да се поставяте на мястото на другия. Ако без усилие успявате да разберете мотивите и нагласите на събеседниците си, дори да не сте съгласни с тях, то вие определено притежавате високо IQ, с което да се гордеете. Друг въпрос е, че това умение понякога наистина е огромно бреме.

Обичате шоколад
Съществува научно доказана връзка между любовта към шоколада и интелигентността. Изследователи от Университета в Рим констатират, че флавоноидите в шоколада стимулират функциите на мозъка и паметта, подобряват вниманието и концентрацията.

Оказва се, че интелигентните хора посягат по-често към шоколада.

Отлагате твърде често
Случвало ли ви се е да се ядосвате на себе си, че все отлагате разни важни стъпки, пък и не толкова важни. Събирате сили да смените работата, партньора, жилището, да си купите кола или да смените старата. Изобщо, отлагането ви тежи на раменете непрекъснато и ви кара да се чувствате угнетени и нерешителни.

Е, то е защото сте интелигентна личност. Хората с високо IQ имат тази всеобща черта да протакат случването на важни събития или житейски крачки. Причините за това са много. Сред основните между тях е фактът, че интелигентният човек осъзнава всички рискове от предприемането на дадена стъпка.

Можете да правите връзка между привидно нямащи нищо общо неща
Мозъкът на интелигентния човек работи по различен начин. Абстрактното мислене при хората с високо IQ е много развито. Ето защо те винаги успяват да открият някаква връзка между дадени обстоятелства, мнения, мисли, които на останалите им убягват.

Чувствате се прекрасно в собствената си компания
По-ниско интелигентните персони не понасят самотата. Те изпитват нужда да повдигат самочувствието си в компанията на други хора. Когато са сами, те просто не знаят какво да правят в самотата си.

Докато високоинтелигентните личности се чувстват прекрасно със себе си и дори понякога обожават умишлено да се откъсват от околните, за да се отдадат на приятно време в собствената си компания.

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
09 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
09 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
09 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
09 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
09 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
09 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
09 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
09 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
09 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
09 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
09 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
09 дек 2019
Последни новини