От х:

Днес в x:

9 признака, че сте по-умни, отколкото мислите

Има огромна разлика в мисленето и самочувствието на умните и не толкова интелигентните персони. Най-просто казано – профаните не знаят и не разбират, че са такива. Интелигентните хора, за разлика от тях, винаги се съмняват в способностите си, защото осъзнават много неща, които по-простоватите, но самонадеяни не разбират.

Ако и вие сте сред съмняващите се в собствената си интелигентност, вижте кои са доказателствата, че всъщност сте по-умни, отколкото смятате! И не забравяйте да вдигнете гордо глава!

Приемате, че има много неща, които не знаете
Това е най-явният белег, че всъщност сте интелигентна личност. Само слабоинтелигентните хора с нисък или под средния коефициент на интелигентност смятат, че знаят всичко. Невъзможно е дори да ги убедите в противното.

Ежедневни навици, които ще ви направят по-умни
Ако обаче вие се съмнявате в способностите и знанията си – радвайте се! Вие сте истински умен човек, който цени знанията и не спира да се учи.

Постоянно любопитни сте
Надарените с висок коефициент на интелигентност не спират да се впечатляват от нови неща. Те са любопитни, обичат да придобиват нови знания. Дори когато научат нещо ново, те започват да търсят още и още информация по темата. Рядко отричат непознатото като тъпо или ненужно, защото истински ценят знанието, за разлика от глупавите и слабообразовани хора.

Завършвате изреченията на другите
Един особен белег на високата интелигентност е свръхусещането за нагласите на другите. Хората с високо IQ имат дарбата да предугаждат какво иска да каже събеседникът им преди той самият да се е доизказал.

Имате железен самоконтрол
Интелигентните хора рядко се отдават на неконтролируемите емоции. Те знаят как да се държат във всяка ситуация и рядко си изпускат нервите.

Можете да виждате нещата откъм чуждата гледна точка
Друг неоспорим белег на високата интелигентност е умението да се поставяте на мястото на другия. Ако без усилие успявате да разберете мотивите и нагласите на събеседниците си, дори да не сте съгласни с тях, то вие определено притежавате високо IQ, с което да се гордеете. Друг въпрос е, че това умение понякога наистина е огромно бреме.

Обичате шоколад
Съществува научно доказана връзка между любовта към шоколада и интелигентността. Изследователи от Университета в Рим констатират, че флавоноидите в шоколада стимулират функциите на мозъка и паметта, подобряват вниманието и концентрацията.

Оказва се, че интелигентните хора посягат по-често към шоколада.

Отлагате твърде често
Случвало ли ви се е да се ядосвате на себе си, че все отлагате разни важни стъпки, пък и не толкова важни. Събирате сили да смените работата, партньора, жилището, да си купите кола или да смените старата. Изобщо, отлагането ви тежи на раменете непрекъснато и ви кара да се чувствате угнетени и нерешителни.

Е, то е защото сте интелигентна личност. Хората с високо IQ имат тази всеобща черта да протакат случването на важни събития или житейски крачки. Причините за това са много. Сред основните между тях е фактът, че интелигентният човек осъзнава всички рискове от предприемането на дадена стъпка.

Можете да правите връзка между привидно нямащи нищо общо неща
Мозъкът на интелигентния човек работи по различен начин. Абстрактното мислене при хората с високо IQ е много развито. Ето защо те винаги успяват да открият някаква връзка между дадени обстоятелства, мнения, мисли, които на останалите им убягват.

Чувствате се прекрасно в собствената си компания
По-ниско интелигентните персони не понасят самотата. Те изпитват нужда да повдигат самочувствието си в компанията на други хора. Когато са сами, те просто не знаят какво да правят в самотата си.

Докато високоинтелигентните личности се чувстват прекрасно със себе си и дори понякога обожават умишлено да се откъсват от околните, за да се отдадат на приятно време в собствената си компания.

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини