От х:

Днес в x:

Четвъртият директор на комуникациите на Тръмп подаде оставка

Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка вчера.

Бивш модел и служител на организацията "Тръмп", 29-годишната Хикс беше и сред най-дългогодишните помощници на държавния глава и беше прессекретар и в кандидатпрезидентската му кампания. С оставката си обаче тя стана и четвъртият човек, заемал поста директор на комуникациите в Белия дом, откакто Тръмп е президент. В началото тя трябваше да заема длъжността, докато екипът на Тръмп търси постоянно назначение.

Майк Дубке, който беше първият директор в Белия дом, напусна през май, като според негови приятели, цитирани от "Ню Йорк таймс", причината беше нарастващото му недоволство от "хаоса" в Белия дом. Наследникът му, освободеният Антъни Скарамучи, още с идването си на поста стана причина за оставката на прессекретаря Шон Спайсър, също заемал този пост.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от БТА, заяви, че не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си. Сандърс уточни, че оставката не е свързана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при разследване за Русия и изборите в САЩ през 2016 година. Сандърс я определи в "Туитър" и като "един от най-талантливите хора", които е срещала.

Хикс беше и говорител на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година. Във вторник тя отговори на въпроси за кампанията и за преходния период до встъпването на Тръмп в длъжност през януари 2017 г., но отказа да обсъжда ролята си в управлението, включително участието си в подготвянето на изявление през юли 2017 г., погрешно интерпретирало среща в "Тръмп тауър" през юли 2016 г., включвала най-големия президентски син Доналд Тръмп-младши, други сътрудници на президента и руската служителка Наталия Веселницкая.

В. "Ню Йорк таймс" съобщи, че Хикс е заявила пред колеги, че е постигнала това, което е смятала за възможно на поста си. "Хоуп е фантастична и свърши прекрасна работа", заяви Тръмп, коментирайки решението ѝ, добавяйки, че тя ще му липсва. "Убеден съм, че в бъдеще отново ще работим заедно", каза той.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини