От х:

Днес в x:

Българско семейство разстреляно в дома им в Кейптаун

Българско семейство е екзекутирано в дома си в Кейптаун, съобщават световните медии.   

Обвиненият за измами с кредитни карти 50-годишен Анджело Димов и втората му съпруга – 46-годишната Незабравка /Нези/ Пеева, са открити в дома им с огнестрелни рани в главите, сочи информацията от полицията.

Според полицейски източник двойката е стояла с лице към екзекуторите си, което предполага, че „са приели съдбата си“. Техните лаптопи и мобилни телефони са откраднати. Двамата са живели в наетия дом с 6-годишната си дъщеря.

Едно от кучетата им също е застреляно, въпреки че съседи коментират, че не са чули нищо.  

Българското посолство в Претория коментира, че дъщеричката на убитата двойка е в безопасност. „Що се отнася до трагедията с българските граждани Незабравка Пеева и Анджело Димов, бихме искали да уведомим, че се грижим за непълнолетното им момиче“, посочва посолството в имейл до TimesLIVE. Посолството потвърждава, че е „постоянно във връзка“ с близките на Димов и Пеева. Жената е собственичка на The Cake Witch - бизнес с торти за специални поводи.

Семейна приятелка коментира, че бизнесът на Пеева е успешен, но тя не знаела нищо за това, с какво се занимава съпругът ѝ.

Според информациите  27-годишният син на Димов от първия му брак, е бил настанен в къща в градината. Той е бил сериозно ранен при мотоциклетна катастрофа през декември и прекарва известно време в кома, преди да се върне за кратко в България, за да се възстанови.

Източник коментира, че през декември бизнес партньорът на Димов, който живее в Токай, е станал жертва на въоръжен грабеж в къщата си и оттогава е надградил оградата на двора си е поставил бронирани стъкла на дома си. Запознати със семейството подозрителни за дейността на Димов, смятат, че може да има връзка между двете престъпления.

Източници, близки до разследването, заявяват, че Димов се е занимавал с проектирането и изграждането на скимиращи устройства за банкомати.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    6 -1
    15:29, 16 фев 2018
    Има стари поговорки ------ Да би мирно стояло не би чудо видяло
Последни новини