От х:

Днес в x:

Когато виртуоз срещне роял на улицата (видео)

Роялът е стоманобетонен и се намира на площада. Често се случва на площада да се намери и пианист. Пианото си е винаги там, а две от изумителните му срещи с виртуозни младежи ви предлагаме по-долу. Няма ограничения за стил на площада, тук ви предлагаме малко джаз, свободен аранжимент на Hallelujah с участието на сладкогласа минувачка и още една песен с нея. Но роялът е свирил импровизирано руски, френски и всякакви различни по народност, епоха и стил музикални творби. И съвсем не е забранено музикантите да оставят шапка за пари, макар инструментът да е за всички, умението и радостта от музиката могат да заработят малко средства. 

Зад инициативата стои Cadenza, създадена през ноември 2016 г. от д-р Дан Кауфман, с цел  да превърне пианото в постоянно оформление в публичното пространство.

През август 2017 г. в Йерусалим, Израел, е инсталирано първото им пиано, изработено от стоманобетон, подсилен с фибростъкло.. Получават финансиране от Израелския орган за иновации за разработването на второ поколение висококачествени пиана за обществени пространства.

Легендарният Били Джоел някога каза, че музиката е "експлозивна изява на човечносто".

"Това е нещо, което докосва всички ни, независимо от каква култура сме, всеки обича музика. Създадохме нашето пиано, за да запалим тази магия, където хората срещат хора", пишат Cadenza.

Първото пиано се намира на площад Bar Kochba на кръстовището на Jaffa Road и улица Queen Shlomzion пред сградата на Generali с помощта на Еден (общинска компания за развитие на Йерусалим) и община Йерусалим. 

Инструментът е висококачествено електрическо пиано, което в крайна сметка се надяват да работи на слънчева енергия, но засега се управлява от таймер, който го включва сутрин и спира за през нощта. Импровизираните изпълнения са възможни от 10 часа всяка сутрин до 11 часа всяка вечер. Спират за 25-часов период за Шабат, за да се избегне нарушаването на ортодоксалната практика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
16.09.2019
Последни новини