От х:

Днес в x:

На Бузлуджа: Тъмно като в рог

"Тъмно е като в рог". Така разтревожени хората ул. „Бузлуджа“ в Хасково описват мястото на което живеят, че изглежда през нощта. Проблемът с уличното осветление е от седмици, а от адресите там посочват, че липсата на светлина през нощта освен че създава неудобства, насява и страх при придвижването вечер.

В писмо до редакцията на Haskovo.net местните обясняват, че търсят съдействие през медиите, тъй като сигнал за проблемите с осветлението са подали преди вече повече от седмица към спешните телефони на  „Екопрогрес“-общинската фирма, който има грижата да отстранява повредите. От там им обяснили че не могат да реагират бързо заради малкото наличен състав, който работи по осветлението. Два дни след първия сигнал, подаден към службата, улицата им все пак е светнала, разказва Михаела, която живее в кооперация на „Бузлуджа“. „Светна обаче само за два дни и сега отново пак потъна в мрак. Не знам каква е причината и дали е свързана с липсата на директор от януари, но това е скандално в 21 век, в Европейска държава.”, казва тя.

От „Екопрогрес“ обясниха, че  действително има технически проблем с общественото осветление на тази улица. По него се работи и той ще бъде отстранен скоро, но трябва малко повече време, за да се реши кардинално въпросът с техническата неизправност, посочи временно изпълняващият шефската длъжност в предприятието Гюнай Юсуф, който е началник именно на звеното към „ Екопрогрес“, което поддържа уличното осветление.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ва
    Василев
    13 0
    16:11, 6 фев 2018
    То не само на ул. "Бузлуджа" е така, на Доган Хисар от Бузлуджа до Драгоман е същото - кога свети, кога не свети. Добре, че един човек срещу Тинатрона си е направил осветление, което се включва като минава някой, че да не се отрепят хората. Срещу Драгоман 54а има една лампа, която свети 2 мин, гасне за 2 мин - абе като дискотека е.
    • На
      Нар
      6 0
      17:28, 6 фев 2018
      На бул. Съединение след Гарата посока КАТ е тъмница от 10дена
  • 2
    Mi
    mira
    5 0
    17:28, 6 фев 2018
    На ул. Спорт е същото ,два дни свети два три не свети. кабели се опират по дърветата
  • 3
    Ду
    Дучо
    19 -8
    19:29, 6 фев 2018
    При Георги Иванов всички улици светеха нощем! А при ГЕРБ????
  • 4
    Ер
    еро
    7 -7
    21:30, 6 фев 2018
    Гошето от дългите години царуване е акумолирал толкова много ток, че като го тикнат в панделата ще светне целия пандиз!
    Дуче не е вярно, това, че по коледа до нова година опъна светещи гирлянди на две централни улици в последния му мандат и на това ли му казваш осветление?
  • 5
    Ни
    Нико
    8 0
    08:26, 7 фев 2018
    А в жк.Орфей от Веспрем нагоре около блоковете нищо не свети.Горе на кръговото също не свети,по платната за кръговото също.И само това ли е?Квартала е мръсен и листата не се почистиха от междублоковите пространства.Антени на мобилни оператори са сложени по покриви на бл.10 и бл.12 и са близко и други блокове и училището,но проверки няма.Квартала няма визия като цяло,всеки си строи и прави каквото иска.
  • 6
    Ян
    Янков
    2 0
    10:41, 7 фев 2018
    Бат Нико, антените по блоковете се слагат, само с разрешение на живущите. И при нас дойдоха, едни голобради юначета, ще ни дават по 280 лева на месец. Да де , ама ние не се съгласихме. Явно хората от посочените блокове са се навили, да си продадат здравето!
    А колкото до проверки, нали всички знаем , как "работят" институциите!
  • 7
    Ni
    Niko
    0 0
    12:03, 7 фев 2018
    Прав сте.Аз затова сигнализирам за да заработят институциите.Не може Да се решава само от живущите във входа е неправилно,наоколо има и други живущи и детски градини и училища.Спазват ли се изискванията и правят ли се проверки.Плащат ли данък за взетия наем?Да се самосезират институциите.
  • 8
    Ве
    Весо
    1 0
    14:09, 7 фев 2018
    И по ул.Найчо Цанов е същото,кога свети кога не свети , луда работа.
Последни новини