От х:

Днес в x:

Русия показа модернизирания си свръхзвуков бомбардировач (видео)

"Белият лебед" - свръхзвуковият стратегически ракетоносец Ту-160 М2 е бил демонстриран в полет на президента Владимир Путин в Казан

"Трябва да се направи гражданска версия", казал президентът, след като наблюдавал полета на бомбардировача.

Бомбардировачът със заводски номер 0804 получил името на първия главнокомандващ на руските ВВС России Пьотр Дейнекин. Започнаха неговите изпитания в полет.

Ту-160, известен като "Белият лебед", е разработен през 1970–1980-те години. Той е най-големият и мощен свръхзвуков самолет с изменяема геометрия на крилата в историята на военната авиация.

Новата версия на бомбардировача трябваше да получи съвременна система за въоръжение - за перспективни крилати ракети и бомби.
Пълната модернизация включва също радиоелектронното и авиационното оборудване.

Бордът на новия Ту-160 М2 ще бъде изпълнен с елементи  интегриранамодулна авионика, която ще се използава и за ПАК ДА. Разработката на бордовата радиоелектроника е планирано да завърши до 2020 год.

Когато модернизацията бъде завършена, "Белият лебед" ще има нов двигател с по-голяма ефективност и ще може да изминава в пъти по-голямо разстояние. Ту-160 е можел да прелети до 14 хил км. Ще има високоточна безплатформена инерциална навигационна система, нова астронавигационна система и още прибори, като нова спътникова навигационна система 

Модернизиран ще бъде бордовият отбранителен комплекс - системета за определяне и класифициране на заплахата от поражение на защитавания обект и нейното неутрализиране.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    MAAVI PARA
    2 -1
    17:10, 25 яну 2018
    Kaзан е булгарска земя да си правят експериментите около Москва ,и да внимават да не наближат Турската граница , че да не ревът пак ,,платите ни си самалйота,,.
Последни новини