От х:

Днес в x:

Задържан е още един от осъдените за грабежа и изнасилванията в дома на сем. Анчови преди 20 години

Днес, 22 януари 2018 г., Софийска градска прокуратура (СГП) е уведомена, че на територията на Република Гърция на 15.01.2018 г. е задържан Петър Стоянов. Стоянов се издирва по издадена от Софийска градска прокуратура Европейска заповед за арест за изтърпяване на наказание от 10 години „лишаване от свобода“. Наказанието му е наложено от Върховен касационен съд гр. София във  връзка с извършен от него в съучастие с още 5 лица грабеж в дома на сем. Анчови в с. Чепинци на 31.01.1998 г., съобщават от прокуратурата. Присъдата по отношение на Стоянов е изпратена за изпълнение по компетентност на СГП.

От влизане на присъдата в сила на 18.04.2016 г. Стоянов е в неизвестност. При задържането му от гръцките власти е установено, че той ползва чужда самоличност и е направил неуспешен опит да премине на територията на Република Италия.

Предстои предаване на лицето на българските власти.

От съучастниците му все още е на свобода Димитър Н., за които е постъпила информация, че намира на територията на Република Сърбия и са предприети действия по екстрадицията му.

Случаят със семейство Анчови е един от най-тежките, случвали се у нас, за които години наред писаха немалко медии, сред които най-активни бяха "24 часа". За какво точно става дума можете да прочетете ТУК, ТУК, ТУК, както и в много други материали в интернет.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини