От х:

Днес в x:

Издигнаха знамената за празника на Симеоновград

Изображение 1 от 5

    Знамената в Симеоновград бяха издигнати тържествено днес по повод празника на града – 6 декември. На церемонията присъства и зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

    Празничният Никулден започна за симеоновградчани със света литургия в храма „Св. Николай“. Проведе се и тържествена сесия на Общински съвет в Симеоновград, на която бяха поднесени поздравления от депутата Евгения Ангелова и от областния управител на Хасково Станислав Дечев. В обръщението си към жителите на Симеоновград губернаторът заявява: „В историята на Симеоновград има много паметни периоди, има времена на растеж и просперитет, има и моменти на сериозни предизвикателства. Но най-важното за Вашия красив град е, че никога от ежедневието на хората от Симеоновград не са отсъствали най-ценните човешки добродетели- любов към семейството, привързаност към родния край и трудолюбие. Днес Вашият град става все по-привлекателен. Тук се изпълняват проекти, които водят до качествена промяна на градската среда, до подобряване на условията за личностна и професионална реализация, до създаване на предпоставки за задържане на младите хора в града и общината. И тези промени не са кампанийни, това е стабилна тенденция“.

    По време на заседанието бе представен исторически доклад за Освобождението на града от османско владичество. В края на сесията председателят на общинския съвет Светлана Стоева и кметът Милена Рангелова получиха благодарствени писма за подпомагане на спорта борба в Симеоновград.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини