От х:

Днес в x:

Глобиха ВиК-Хасково за изпускане на отпадни води

ВиК-Хасково отнесе глоба в размер на 1000 лева за изпускане на отпадни води над установените норми. Наказателното постановление е издадено от експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите.

Нарушението е констатирано при проверка в началото на август. Тогава е установено, че изпусканите отпадни води в река Хасковска от Градската пречиствателна станция край село Стамболийски са били над определените индивидуални емисионни ограничения. Лекото завишение на стойностите е било моментно състояние като при следващия мониторинг на отпадните води стойностите са в норма, казаха от РИОСВ.
През миналия месец екоинспекторите в Хасково са извършили 165 проверки на 157 обекта. Дадени са 86 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са общо 10 акта на територията на областите Хасково и Кърджали, наложена е една санкция и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 3 100 лв. Oт санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са събрани 4 836 лв.
5 акта са съставени за нарушения по Закона за биологичното разнообразие, 3 от които за несъгласувани инвестиционни предложения и две за липса на разрешителни по Регламент на ЕС за внос и за износ на алигаторови и кайманови костенурки. През отчетния период са съставени и три акта за нарушения по Закона за управление на отпадъците и два по Закона за водите.
Акценти в контролната дейност на инспекцията през месеца са проверките за пуснати на пазара полимерни торбички, които продължават и през ноември, както и контролът по условията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и спазването на определените индивидуални емисионни ограничения.
През октомври на "зеления" телефон на РИОСВ-Хасково са постъпили 7 сигнала, 3 от които за нападение на мечки над пчелини в района на ДЛС „Женда“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чо
    Чобанина
    8 -2
    16:40, 7 ное 2017
    Ебаси и загубената администрация - един държавен орган глобява друга държавна фирма - демек парите от единия джоб в другия отиват. Аранколу , защо не глобите от заплатите точния виновник за станалия гаф, какво ше ми глобявате дружеството, нали е държавно- ще си плати глобата с парите от нашите данъци. Виж друго ще е , ако се накаже ръководството на ВИК ХАсково с глоба всеки началник с по една месечна заплата, а тогава да видим дали ще правят грешки, разбираш ли !!!
  • 2
    Мн
    Много точно
    2 0
    22:08, 7 ное 2017
    Много правилно! Преди всичко да е персонално, но не е. Бълха ги ухапала некъдърниците !
Последни новини