От х:

Днес в x:

Седмокласници слушаха лекции за опасностите в интернет

60 седмокласници от Основно училище „Княз Александър I" в Пловдив изслушаха днес първата лекция по превенция на опасностите в Интернет. Тя се осъществи по Образователна програма „Заедно в Час по етика и право" на Апелативна прокуратура-Пловдив, която се осъществява съвместно с Регионалното управление на образованието, съобщиха от държавното обвинение.

Срещата на магистратите и учениците се състоя в Часа на класния ръководител.

На нея присъстваха Румяна Арнаудова - прокурор във Върховна касационна прокуратура и говорител на Главния прокурор, окръжният прокурор Румен Попов, Димитър Беличев - прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, Чавдар Грошев - изпълняващ функцията районен прокурор на Пловдив, Румяна Зайкова-Калеева – зам.-районен прокурор, и прокурорите от Районна прокуратура-Пловдив – Атанас Илиев, Бригита Байрякова, Даниела Андреева, Пламен Чобанов и Димитър Пехливанов.

Гости бяха Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, представители на сдружения, студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски", директорите на шестте училища в Пловдив, където прокурорите ще изнасят лекции на теми – „Как да не станем жертва на компютърни престъпления", „Внимание! Не посягайте към наркотиците", както и ще разкажат за тяхната професия.

Програмата „Заедно в Час по етика и право", за учениците от шести и седми клас в шестте пловдивски училища, ще приключи през юни 2018 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини