От х:

Днес в x:

85 ученици от „Рилски“ търсиха съкровища в хасковския музей

    85 ученици от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски” се въплътиха днес в търсачи на съкровища в Регионалния исторически музей в Хасково. В рамките на половин час шестокласниците трябваше да намерят отговорите на 30 загадки в залите „Археология” и „Етнография”. Учениците, разделени в отбори по двама-трима, трябваше да попълнят отговорите в специални книжки.

    Всички се представиха като отлични търсачи. Допуснаха само по една-две грешки. Шестокласниците са категорични, че другият месец отново са готови да се впуснат в дебрите на историята, за да решат поредната книжка със загадки. Така направиха и техните съученици от 6 "Г" клас, които за по-малко от месец идват за втори път. Екипът на РИМ-Хасково веднага откликна на тяхното желание и разработи нова книжка с въпроси, които бяха малко по-трудни - като за напреднали търсачи на съкровища. Те обаче се справиха много добре и с това предизвикателство.

    Всички участници получиха сертификат за млад откривател. Днес учениците от ОУ „Св. Иван Рилски” нямаха учебни занятия и играха в музея по случай своя патронен празник.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини