От х:

Днес в x:

Златен пояс за най-добрия борец на турнира „Шестте великденски ангела“

Изображение 1 от 2

    Четвъртият традиционен турнир по народна борба „Шестте великденски ангела“ ще се проведе тази неделя в Симеоновград по повод празника на града. Състезанието е в памет на шестимата младежи, трагично загинали на тротоара на Великден през 2011 г

    Очаква се надпреварата в центъра на града да привлече редица спортисти от цялата страна, както и множество фенове на спорта. Поканени са гости и от съседките ни – Гърция и Турция, казаха от местния клуб „Вълко Костов“, който е организатор на състезанието. То ще се проведе със съдействието на община Симеоновград и Съюза на тракийските дружества в България и е включен в календара на Българската федерация по борба.

    Подготвени са редица награди и изненади за участниците в надпреварата. За втора поредна година най-добрият борец ще получи златен пояс, изработен в САЩ със съдействието на внука на Димитър Чифудов – Димитър. 300-килограмово теле пък очаква победителят в абсолютна категория – над 100 кг. Призьорите в отделните категории ще получат медали, също изработени в Щатите. Кантарът за състезателите е в 10 часа, а половин час по-късно започват схватките на тепиха.

    При лошо време борбите ще се проведат в местното СУ „Св. Климент Охридски“. За събитието са поканени официални гости и редица легенди в спорта.

    В събота почитателите на народната музика ще могат да се насладят на изпълненията на пловдивския оркестър „Славяни“ от 17 часа на площада.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини