От х:

Днес в x:

890 третокласници от Хасково ще учат за завета на Хан Кубрат от комикс

Третокласниците от Хасково получиха книжката – комикс „Заветът на Хан Кубрат“ на автора Александър Въчков, който е и художник на изданието. 890 книжки са раздадени в южния областен център на учениците. Разпространението на комикса е част от кампания на фондация „Въздигане“, по която 60 хил. книжки ще стигнат до третокласниците от цялата страна.

Община Хасково подкрепя инициативата на фондацията, чиято цел е да се покаже на децата единството на българския народ, да открият своите корени и славно минало, да ги възпита в активна взаимопомощ, което да засили желанието им да останат в родината и да се борят и търсят, заедно със своите приятели по-добро бъдеще в България.

Фондация „Въздигане“ от години работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет. Комиксът за Кубрат е част от поредица с рисувани книжки, които представят българските владетели.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Не
    Незапознат
    4 0
    21:32, 6 окт 2017
    Животът ни е като екшън с вятърни мелници,културата ние чуждопоклонничеството. Децата ще учат историята ни като комикс.Хм, какво ли още ще следва?Остава в деня на народните будители тази фондация „Въздигане“да я провъзгласят за нов будител.За нея щракайки програмите на телевизията бях попаднал когато заявяваха че ще дадат по 200 лв. на този който кръсти детето си Кубрат.За секунди останах със зейнала уста и след това смених канала.Не ви ли се струва че това е малко странен начин за съхранението и поддържането на българския дух, история и културно наследство?Трябва ли чрез комерсиализация и награден фонд да се постига това?
  • 2
    Bb
    BBT
    2 0
    09:11, 9 окт 2017
    Ученето с комикси е първосигнална система, американска... Браво!
  • 3
    Ха
    Хасковлията
    2 0
    10:07, 9 окт 2017
    Като нещо ново, този вид обучение, ми ангажира вниманието.Казах си - може пък да е добре ,децата да четат от комикс. И реших, по разгледам, въпросното книжле. За мое искренно учудване, държах в ръцете си ,нещо като нищо - хартията е с цвят на торба от цимент, а рисунките са още по тъмни.
    Не съм педагог, но знам, че за да привлечеш вниманието на едно дете, ти трябва визуално, да го заинтригуваш .Толкова ли беше трудно, да направят книжката цветна? Е да, всички знаем, че цветният тонер на принтера, е по-скъп, но мисля, че в желаниято си, да свалят себестойността на продуктът си, производителите са направили нещо, като нищо.
  • 4
    Ма
    Марчо
    2 0
    10:55, 9 окт 2017
    Както навсякъде - целта е да се усвоят парички, отпуснати отнякъде....

Още новини

Последни новини