От х:

Днес в x:

Разбиха нарколаборатория, 38-годишен руснак в ареста

Нарколаборатория е открита от полицаи на улица „Оборище“ в Хасково, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Вчера автопатрул на Районното полицейско управление спрял за полицейска проверка лек автомобил, управляван от 38-годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Униформените установили, че мъжът шофира без книжка и в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление за същото.

При извършена проверка на автомобила, в подлакътника между двете предни седалки, е открита прозрачна пластмасова кутийка с две топчета от бяло кристално вещество, за което руснакът заявил, че това е „пико“ /метамфетамин/ и му е за лична употреба, за пушене.

Мъжът предал веществото с протокол. Полицаите установили и квартирата на руснака на ул. „Оборище“. Извършено е претърсване и изземване от жилището, което е било оборудвано като лаборатория за производство на наркотични вещества. При претърсването са установени и иззети: толуен – 36 броя по 1 литър, 2 противогаза, 5 кутии натриева основа на перли, 5 туби по 5 литра дестилирана вода, 3 везни, 2 ел. котлона, фосфор, стъклена купа остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин и 20 стъклени епруветки с различна вместимост.

По случая е образувано досъдебно производство, а руснакът е задържан до 24 часа.

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пи
    Питам се..
    16 -2
    12:49, 21 сеп 2017
    Питам се, защото и някога съм учил "Теория на вероятностите" - та, щом случайно са го хванали, така на пътя - Колко ли още неразкрити такива "нарколаборатории" съществуват...? В Хасково и в Българските населени места? Колко без книжки и колко собственици на нарколаборатории? Знайте ли каква е приблизителната вероятност- 1 на 10 млн. Значи "проверката" може би не е случайна. Което пък говори за добра работа на МВР.
  • 2
    До
    До питам се
    6 -6
    15:57, 21 сеп 2017
    Клиентелата на Руснака е от най долните измекяри,хванат ги с 0,2 амфета и изпържат дилъра!А за това,че е готвил вкъщи бих казал,,голяма тъпотия ,,Та недей толкова ги хвали колегите си госин полицай!
    • ..
      ................
      2 -2
      16:57, 21 сеп 2017
      Измекяр си ти ,,,олигофрен
  • 3
    Ev
    Evgenii
    3 0
    18:31, 21 сеп 2017
    а защо брат му е на свобода, защо не обискират и неговия дом ??????????????????
  • 4
    Пл
    Плушкин
    11 -1
    19:20, 21 сеп 2017
    Хасковонет, благодаря за рецептата на пикото. От доста време я търся. Хайде сега със здраве.
  • 5
    Су
    Супер бравооо хаххаха
    1 0
    00:04, 23 сеп 2017
    Тея наркомани аман от тях много са чистете ги !!"молим ви!!!!
Последни новини