От х:

Днес в x:

Диабетици се опасяват да не ги измести читалище, което си има сграда

    Представители на сдружение „Диабет 2012“ изразиха опасения, че може да останат на улицата, след като им отнемат сградата на ул. „Генерал Карцов“ 3. Такава позиция изразиха председателят Милка Кънчева, заместникът й Александър Гогов и член на сдружението Никола Янков.

    Те обясниха, че ползват помещението съвместно с клуба на пенсионерите и общо плащат наем на община Хасково. С решение на Общинския съвет още миналата година  настанили в сградата и читалище „Аспарух Лешников 2015“. С друго решение на местните парламентаристи от август тази година самодейците са преместени в сграда на бул. „Г. С. Раковски“ 17. Според Милка Кънчева читалището нямало договор за настаняване на новото място. Тя изрази опасения, че след като техният договор изтече на 28 февруари, ще бъдат изместени от членовете на читалището. Кънчева добави, че по този начин около 600 диабетици ще останат на улицата.

    От община Хасково обаче категорично заявиха, че не са имали никакви намерения да гонят диабетиците. Освен това от кметството припомниха, че има решение на Общинския съвет, в което е гласувано читалище „Аспарух Лешников“ да ползва сграда на бул. „Г. С. Раковски“ 17. Зам.-кметът Велин Балкански пък допълни, че дори търсили варианти да създадат по-добри условия на диабетоболните.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини