От х:

Днес в x:

Читател: Глутница кучета броди край „Васил Левски“, детска градина и парк

Oт две седмици глутница кучета броди край училище "Васил Левски" в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимка.

В близост има детска градина и оживен парк, в който играят деца и може да стане беля, опасява се Михаил Добрев. Хасковлията дори неколкократно ги виждал да влизат в задния двор на училището. Минавайки край школото снощи той отново се натъкнал на четириногите, които се лаели помежду си. "Това са животни, не се знае от какво ще се подразнят и може да нахапят човек", коментира гражданинът.

Добрев обясни, че не е сигнализирал в общината за кучетата. Потърсени за съдействие от кметството заявиха, че когато дойдат ветеринарите, които с които имат договор за кастриране и обезпаразитяване, ще издирят четириногите за обработка.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ан
    анти
    4 -11
    12:41, 1 сеп 2017
    този който е публикувал това ,явно го е доста стра... Виж коментара
  • 2
    Ти
    тити
    7 -4
    13:13, 1 сеп 2017
    Е, нищо де, нали са кастрирани и ваксинирани , и да ухапе някое дете - няма да го зарази !
    Нали целта на справянето с проблема с бездомните кучета беше ваксинация и кастриране ! Пък после нека пак си се събират на глутници, нека пак си лаят и нападат хора! Важното е че проблема е "решен" !
  • 3
    Да
    Да, да
    4 -2
    13:54, 1 сеп 2017
    Това отдавна не е новина! Това е ежедневие! Тези животни са част от нас! За съжаление са голям проблем и никой не иска да го реши ефективно! Дано няма нахапани и уплашени хора! Справка - Виолета Христова и съдебното дело!
  • 4
    То
    том сойер
    4 -2
    14:12, 1 сеп 2017
    Е важното че барабар с нас човеците и кучетата са европейци с евроцености и евроразбирания Искаме другите двукраки кучета --зиганите да интегрираме Ние с елементарния проблем с кучетата не можем да се справим камо ли с ЗИГАНИТЕ
  • 5
    Ст
    Странно
    4 -1
    15:44, 1 сеп 2017
    Кой е казал че хапят и нападат. Аз ги знам тия кучета. Женска с няколко малки, вече порастнали. Нямат марки, явно са прясно изгонени от някъде. Уплашени са, тъй като не са свикнали с улицата и се движат в пакет.
  • 6
    Уч
    учудена
    2 -1
    16:41, 1 сеп 2017
    Хора,стига, моля ви се.Че аз познавам доста по-опасни хора от тези кучета... и те ходят на глутници..Да се изчистят улиците хората....Не изхвърляйте кучетата на пътя,че после и да ги ритате и накрая те били лоши...айде глупости...
  • 7
    Та
    така ще е...
    1 0
    16:51, 1 сеп 2017
    ..докато има хора, уж любители на кучета, които ги изхвърлят; докато има любители на кучета, които вдигат рев до небесата, ако бродещата популация бъде "нехуманно?" намалена; така ще бъде, докато към всеки общински приют тръгват безброй претенции и вопли за лоши условия на обитаване (като че ли става въпрос за санаториум). А дотогава - обичайте бродещите опаразитени (срещу паразитите няма ваксини и всяко обезпаразитяване е временно) и донякъде кастрирани четириноги !!!
  • 8
    Оо
    ооооф
    0 0
    11:29, 2 сеп 2017
    Докато не почнете да праскате по 500лв. акт на всеки тъпак,който в даден момент е решил,че вече не му се гледа куче,нещата няма да се променят.На подобни безчувствени ,безотговорни хора не трябва да се дава животно,а те за жалост имат деца,които след време правят това,на което мама и тати са ги "научили" и така проблемът никога не свършва.Какво прекрасно място би бил светът,ако хората имаха сърце и ценностна система,но уви....
Последни новини