От х:

Днес в x:

Черният лебед не преживя тежката зима, три еленчета се родиха в зоопарка

    Три еленчета се родиха в зоопарка в Кенана преди дни. Така благородните животни стават вече цяло стадо, похвалиха се оттам. Красивите елени са обект на специален интерес от малките посетители на зоопарка, които изпълват района в горещите летни дни, придружени от родители или баби и дядовци.

    Служителите отвориха вратите на къта с патиците, а децата клекнаха до езерото в опит да достигнат и погалят птиците. Една от атракциите на хасковския зоопарк – черният лебед, обаче не е преживял тежката зима.

    “Той е австралийски вид, топлолюбив и трудно понася студовете. А тази зима те бяха и продължителни и лебедът не оцеля. Нямаше как да го преместим някъде, защото има нужда и от вода”, обясни шефът на зоопарка Валентин Ахтаров. Той допълни, че лъвът също е имал здравословни проблеми заради студа, затова се наложило да му бият инжекции. Крокодилът и маймуните, които също трудно понасят ниските температури, пък са били в специално оборудвано с парно отопление помещение.

    От зоопарка продължават да обменят информация с други зоологически градини в страната с цел размяна на животни. Миналата година хасковският зоопарк осъществи голям удар, като успя да направи бартер с варненските си колеги и смени 9 патки за лъв и маймуна.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Az
      az
      2 -1
      22:12, 9 авг 2017
      Всички виждаме,че деца и възрастни хранят животните с неподходяща храна - чипсове,солети и какво ли още не....няма ли възможност да се приготвят и продават малки опаковки за храна и който желае да може да си купи и да храни с полезната храна?? Мисля,че ще има интерес от посетителите на зоопарка!!
    Последни новини