От х:

Днес в x:

Тръгва конкурс за художествено изпълнение на поезията на Балабанов

Конкурс за художествено изпълнение на поезията на Ивайло Балабанов обяви Свиленградското читалище „Просвета 1870”. Той ще се проведе в рамките на празниците на града -на 3-ти октомври.

Целта е да се популяризира творчеството на Ивайло Балабанов, който е в плеадата на почетните граждани на Свиленград, но и да се дадат възможности за изява на изпълнители от цялата страната.

В конкурса могат да се включат изпълнители от читалища, частни школи и училища без възрастови ограничения и без такса за участие.

Съобразно възрастта, тези, които искат да покажат рецитаторски заложби с поезията на Балабанов, ще бъдат разделени в категории на индивидуални и групови изпълнения: V- VІІ клас, VIII- ХІІ клас и извънучилищна възраст.
Конкурсът ще се проведе в два кръга-предварителен подбор и същинска надпревара.

Добра дикция, художественост на изпълнението, артистичност, оригиналност и музикално оформление, са част от критериите, по които журито ще оценява изпълнителите.

Заявките за участие ще се приемат до 25 септември, уточняват организаторите. Всички участници ще получат грамоти, а за най-добрите наградите са осигурени от община Свиленград.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини