От х:

Днес в x:

Шофьор засече жандармеристи, оказа се пиян и дрогиран

34-годишен бургазлия бе задържан пиян и дрогиран зад волана, след като засече с мерцедеса си кола на жандармерията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера около 19.30 ч. служители от бургаската жандармерия, пътуващи със служебен автомобил за Несебър, непосредствено след кръговото кръстовище на изхода на Бургас, са изпреварени от дясната страна и засечени от лек автомобил „Мерцедес CLS 63” с бургаска регистрация.

Жандармеристите констатирали, че водачът на мерцедеса шофира рисково, създавайки предпоставки за катастрофа, след което успели да го спрат на около 100 м от разклона за Каблешково.

Установено е, че шофьорът - 34-годишен бургазлия, е седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация - 1,03 промила. Съставен му е акт и регистрационните табели на мерцедеса са свалени. 

При демонтажа на задната регистрационна табела, под табелата са открити две полиетиленови пликчета. В едното е имало метамфетамин, а съдържанието на второто - бяло прахообразно вещество, се изяснява. 

Бургазлията е тестван и за употреба на наркотични вещества, ката апаратът отчел положителен резултат за употреба на кокаин и метаамфетамин. 

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини