От х:

Днес в x:

Зеолитна вода прави фурор в Хасково

    Наричат я „жива вода“. Това е така, защото водата минала през зеолит има доказано благодатно въздействие върху човешкото здраве и дълголетие.

    България е една от най-богатите в света земи със зеолитни находища, а у нас вече има и завод за бутилиране на зеолитна вода. Той е в Казанлък.

    От векове зеолитът намира различно приложение, а в последните десетилетия се налага и като специална фина мембрана за пюрификация на водата. В казанлъшкия завод водата се извлича от извора, след което минава през прецизния филтър на зеолита, за да достигне по-съвършена до потребителите. Животворната течност, която е филтрирана през зеолитни късове, донесени от зоната край кърджалийското село Бели пласт, е с етикет „Севтополис“.

    Спецификата на зеолитната вода е, че тя излиза след обработката с променена молекулна решетка, обогатена от свойствата на минералните камъни.

    Зеолитът е микропорест, алумосиликатен минерал, който основно се състои от AlO4 и SiO4 и има йони на калция (Ca) и натрия (Na). Водните разтвори на зеолит имат йонен обмен, който е свързан със свойството да се изчистват токсини, както антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Организмът изчиства токсини като със зеолита прави катийонен обмен с калция, магнезия, натрия и калия.

    Находището край Бели пласт откъдето се добиват зеолитните късове за филтрацията в завода в Казанлък, е едно от шестте най-големи у нас.

    Там се намира и известният феномен Скалните гъби. Шапките на гъбите са зеленикави, а пънчетата им – розови именно, защото съдържат зеолит. 

    Вълшебната вода „Севтополис“ от скоро се предлага и на пазара в Хасково. Идеята за зареждането й хрумва на собственика на „Илчев Груп“ АД Веселин Илчев. Младият бизнесмен решава да стане основен  дистрибутор за Южна България на тази марка вода, заради кризата с урана, който преживяват хасковлии. Освен това той сам се е убедил в качествата на лековита марка вода. При болки в бъбреците, след препоръка, Илчев консумирал от водата известно време и успял да изхвърли няколко камъчета.

    Само за месец, откакто е на пазара, “Севтополис“ вече прави фурор сред потребителите. Не само заради качествата си, но и заради конкурентната цена. Затова и Илчев създава мрежа за доставка по домовете. Фирмата му предлага на потребителите зареждане с галоните от чудодейната вода в удобно за тях време, като поръчките могат да бъдат доставяни до 21 часа. Заявките се подават на тел. 038 680 111 и на 0893 01 03 13. А за удобство на клиентите фирмата предоставя за безплатно ползване и диспенсъри за 19-литровите галони. По домовете има разнос и на по-малки количества-бутилки от по 0.5 л, 1.5 л, 3 л, 5 л, 6 л и 10 литра. Освен в магазините и по домовете, зареждане с лековитата вода, скоро ще има и по аптеките в Хасково и региона. Предлаганата зеолитннопречистената вода е три вида: изворна, минерална и трапезна. Тя е подходяща за всякаква възраст. Няма ограничения за количествения дневен прием, тъй като има само полезност.

    Заради вълшебните си качества зеолитът е обявен за минерал на ХХ век. Едно от полезните му действия е детоксикацията. Освен това намалява отделянето на газове при приемането на белтъчини, облекчава работата на черния дроб, нормализира обмяната на веществата, стабилизира и поддържа оптимално киселинно-алкално равновесие и потиска развитието на туморните клетки на молекулярно ниво Затова и хората, които редовно употребяват зеолитна вода се чувстват по-енергични и жизнени, сочат изследванията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини