От х:

Днес в x:

Децата на Хасково плетат Еньовденски венец за здраве

Навръх Еньовден, който е на 24 юни Младежкият център кани децата и техните родители на творческа работилница с много изненади.

Началният час на инициативата е в 10.30 и започва пред детския отдел на Регионалната библиотека „ Христо Смирненски“. Там децата ще могат да се включат  в творческата работилница за цветя. А билкарят Венцислав Кущилов ще им разкаже любопитни подробности за силата и въздействието на билките. Ще има и викторина с награди, за всички е осигурен и студен чай.

Точно в 12 часа на площад“ Общински“ танцьорите от „Южняче“ ще представят в центъра на града Еньовденски танц и още от хубавите български народни танци. За здраве ще бъде вдигнат и изплетения в Работилницата за цветя венец. Той ще бъде извит като арка, за да може всеки, които иска да усети от влиянието на красотата на уханните билки и цветя, да премине под него. Красивата инициатива тази година ще е за втори път. Предходната венецът, украсил входа на една от централните градски улици, зарадва минувачите и им донесе много настроение.  

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини