От х:

Днес в x:

Искат паркинг и детска площадка между блокове в „Орфей“

Изображение 1 от 4

    За изграждане на паркинг и детска площадка настояват живеещите в четири блока в хасковския квартал „Орфей“. Обитателите от ул. „Акация“ 21 са единодушни, че теренът е занемарен и неподдържан. Междублоковото пространство е обрасло с трева, която тази година не била косена. „Друга година я косиха по два три пъти, а тази година въобще никой не е идвал“, каза Таня Христова. Жената обясни, че преди няколко години на това място имало детска площадка, но била разрушена с идеята да се направи нова. Въпреки, че от тогава насам са минали няколко години районът не е облагороден. Таня Христова допълни още, че децата от блоковете в съседство няма къде да играят и трябва да се направи детска площадка, която да е оградена.

    Друг от живеещите в околните блокове – Мехмед Емин пък заяви, че теренът трябва да се направи паркинг за коли, тъй като нямало къде да си паркират колите. Мъжът пък беше против изграждане на детска площадка, тъй като съоръжението щяло да привлече още повече ромски деца, които и без това вдигали много шум до късно вечер.

    Хората от квартала признаха, че не са внесли молба с исканията си в община Хасково, но изразиха готовност да направят подписка.

    Потърсени за коментар от администрацията заявиха, че са предвидени облагородявания на междублокови пространства в града по Оперативна програма „Региони в растеж“, но точно район е предвиден за ремонт. Възможно е да е включен по друга програма, за което от общината обещаха да проверят. От там допълниха още, че тревите в междублоковите пространства се косят и пръскат срещу кърлежи по график. Вероятно в следващите дни площите ще бъдат обработени. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Хасан
      8 -2
      20:37, 13 юни 2017
      Паркинг няма да има заради планираните магазини на някой ц***** !
    Последни новини