От х:

Днес в x:

Цацаров помни, че в ЦУМ пили вода, а не кафе

"Аз имам приятели, тези не са ми от приятелите". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод срещата му с бизнесмена Сашо Дончев и политика Георги Гергов в сградата на ЦУМ. Пред Нова телевизия Цацаров обясни: "Не се е пило кафе в ЦУМ, вода се е пила, слаба им е паметта".

"Аз мисля, че дискусия за така наречената "среща в ЦУМ" имаше",заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той отказа да съобщи подробностите за срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ, станала известна като "ЦУМ гейт".

"Да разкажа повече за тази среща за това кой ме е поканил означава да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има и то не защото в срещата е имало нещо тайно", заяви главният прокурор.

Цацаров съобщи, че в края на следващата седмица ще е готова прокурорската проверка за повредената кола на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Припомняме, случаят с липсата на два болта, а други са разхлабени от колата на НСО, която превозва съдия номер едно, стана ясен след срещата на Панов с президента Румен Радев. В интервю пред друга национална телевизия президентът каза, че информацията за инцидента е била докладвана със забавяне на прокуратурата.

Според главния прокурор съдебната реформа не трябва да е заплаха за здравето на ангажираните с нея. Първият обвинител обясни защо не е съгласен с идеята на шефа на ВКС да се извади прокуратурата от съдебната власт.

"Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт - ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини