От х:

Днес в x:

Румен Петков: Половината Средец има ключ от оградата

Изображение 1 от 3

    Оградата по границата с Турция има „дупки” с десетки метри дължина, а даже местни хора имат ключове от порталните съоръжения. Това посочи в студиото на „Тази сутрин” бившият вътрешен министър Румен Петков.

    Той направи този коментар, след като депутатът Елена Йончева разгласи информация за нередности около оградата, а вицепремиерът Валери Симеонов я даде на прокурор за разкриване на държавна тайна. Междувременно ДАНС проверява твърдения, че фирми, свързани с националистическите партии, строят съоръжението при завишени цени.

    Румен Петков припомни, че сам той преди 3 месеца е сигнализирал в социалните мрежи за сериозни проблеми с оградата в района на Средец. „Това не е спряно временно строителство, а оградно съоръжение, където съвършено нарочно са оставени 100-120 м. Местните хора знаят, че от там се трафикира всичко”, подчерта Петков.

    На мястото имало камери и когато той бил там, дошъл патрул. В други случаи обаче не било така: „Половината от местните си държат ключове от катинарите на порталните съоръжения. Когато тези портали широко се отварят, от двете страни на границата услужливо няма патрули”.

    По думите му някои от по-старите части на оградата са „Добре дошли”.

    „Да излиза една нагла усмивка по телевизията и да казва, че това е равносилно на Великата китайска стена е толкова пошло, недостойно”, коментира Румен Петков.

    По думите му има „очевидна приемственост” в нередностите, вършени по времето на различни правителства и трябва ясно да се обясни защо съоръжението от двуредово е станало едноредово. „С националната сигурност компромиси, икономии и мизерности не трябва да се допускат”, подчерта политикът от АБВ.

    Според него заканите за нови полицейски протести са нещо съвсем естествено. „От това, което прозвуча след КСНС, вътрешният министър вече е заложник, защото министърът на финансите заяви, че пари за заплати няма заложени – същият, който на следващия ден заяви, че има излишък от 1,6 млрд.”, коментира Румен Петков.

    И допълни: „Цецо ли не обеща, Краси ли не обеща – всички им вдигаха заплатите с един зоологически ентусиазъм, сега тези момчета се чувстват употребени”.

    Източник: http://btvnovinite.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини