От х:

Днес в x:

Войната по пътищата и качеството на храните събраха съботно МС

Премиерът Бойко Борисов събра на извънредно заседание министрите от своя трети кабинет, съобщи БНР, позовавайки се на МС.

Две са темите, които ще бъдат обсъдение на заседанието - двойния стандарт при внасяне на храни у нас и тежките катастрофи от последните дни.

На фейсбук страницата на премиера пише, че на съвместното заседание са министрите на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, на МВР Валентин Радев, на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Ивайло Московски и на Министерство на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

От видеото се вижда, че на заседанието присъстват и финансовият министър Делян Добрев, както и зам.-министър Красимир Ципов, главния секретар на МВР Младен Маринов, вицепремиера Томислав Дончев.

Като обяви, че искал да използва съботния ден, "когато сте по-свободни", той обяви, че първата тема ще бъде пътнотранспортни произшествия.

Не може да говорим за демография и в същото време всеки ден 2-3 жертви на пътя, каза Борисов. "И вчера имаме две момчета на по 17-18 години", приведе пример той. Премиерът се обърна към представителите на регионалното министерство за промяната на инфраструктурата, като например - изграждане на още "легнали полицаи". Той обеща, че ще се осигурят пари за контрол. "Колкото трябва пари за камери", каза Борисов и припомни, че от 1 юни започва летния туристически сезон. Той призова да има денонощен контрол.

Като втора тема той обяви качеството на храните. Обидно и недопустимо е за едни храните в Европа да са едно качество, за други - по-лошо, качество, което уврежда здравето.

"Хората не са научени да четат етикета и се подвеждат по рекламата. Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места в класациите по инфаркти и инсулт", коментира той.

Премиерът призова участниците в днешното извънредно съботно заседание като излязат от кабинета, всеки един от присъствалите на срещата да знае какво трябва да направи по разискваните въпроси. "Затова тук присъстват и хора на всички агенции и полицията, главния секретар, Пътната агенция, Агенцията по храните, за да могат да ви помогнат", каза Борисов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини