От х:

Днес в x:

12-годишен шофира 1300 км през Австралия

12-годишно момче беше спряно от полицаи в Австралия, след като шофирало цели 1300 км само. Органите на реда го спрели, след като забелязали, че бронята на колата се влачи. Момчето се опитало да мине 4000 км от Кендъл, Нов Южен Уелс, до Пърт, Западна Австралия.

Момчето преминало през магистрали, през някои от най-натоварени земеделски райони в Австралия и и през безбройни равнини в пустошта. Целият път до Пърт е около 40 часа, ако се пътува без прекъсване.

Местните медии съобщават, че момчето е успяло да стигне толкова далеч без да бъде спряно, защото изглежда много по-голямо. Мениджър на бензиностанция в град Кобар е обяснил, че детето изглежда на "може би 19 или 20 години". Полицията каза също, че момчето е "около шест фута високо" (1,8 м).

Не се съобщава какъв е бил мотивът на момчето. То взело семейния автомобил и претеглило, а веднага след това родителите му го обявили за изчезнало. Говорител на полицията заяви пред Би Би Си, че е възможно момчето да бъде обвинено по закона за младите нарушители.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини