От х:

Днес в x:

Спря системата с пръстовите отпечатъци в болниците. Преглед на печата

"Труд"

Спря системата с пръстовите отпечатъци в болниците

Системата за пръстова идентификация в болниците окончателно излезе от експлоатация в петък, 7 парил, в 17.30 ч. след обнародване в Държавен вестник. Така на боклука отиват около 5 млн. лв. - толкова струваше до момента на болници и данъкоплатците въвеждането на непрактичното чекиране. Средствата включват разходи за софтуер, дадени от НЗОК и лечебни заведения, за четци - поне по един за 360 партньори на НЗОК (медицински центрове, аптеки, кабинети), също поне по едно устройство в малките болници и по няколко в по-големите (общо 316 лечебници).

"Стандарт"

Шамаросаха ни с парно и ток

Шамар преди Великден получиха българите. Цените на парното и топлата вода скачат между 17,9% и 37,4%. А токът за бита поскъпва средно с 0,95%. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) взе решението на закрито заседание, докато хората протестираха под прозорците на регулатора. Топлото се вдига най-много в Плевен, а в София увеличението е с 22,75%. Токът скача не само за гражданите, но и за бизнеса. КЕВР реши добавката "задължения към обществото" да се увеличи с близо 3,5%. За фирмите това означава поскъпване на еленергията с около 1 на сто. Новите цени влизат в сила веднага, като електроразпределителните дружества ще засекат електромерите.

"Монитор"

Търсят още изчезнали документи в АПИ

В Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се извършва проверка на документацията по всичките 17 оферти за избор на изпълнител на тунел "Железница" на автомагистрала "Струма". Засега в прокуратурата има сигнал само за една липсваща папка, съдържаща техническа спецификация по една от офертите, съобщи за "Монитор" говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова. След края на ревизията на томовете подадени документи, които се намирали в една зала в АПИ, ще стане ясно дали още нещо липсва.

"Сега"

Кабинетът шумно махна и тихо връща правилата за интеграция на бежанците

След като предизвика куп скандали и бурни еврокритики с отмяната на наредбата за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумението за интеграция на чужденците, правителството вчера пусна за обществено обсъждане нова, която на практика по нищо не се отличава от предишната. Нейни автори са социалният министър Гълъб Донев и вътрешният министър Пламен Узунов. Миналия петък правителството отмени старата уредба с аргументите, че тя не работи, че създава рискове за националната сигурност, че липсва орган, който да координира процеса на интеграция.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини