От х:

Днес в x:

ОАЕ проучват възможностите за икономическо сътрудничество с България

Обмисляме да изпратим технически екип, за да се запознае с възможностите за развитие на икономическото сътрудничество между Обединените арабски емирства (ОАЕ) и България.

Това съобщи министърът на държавната администрация в арабската държава Рийм ал Хашими по време на разговора си със Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Официалната среща между двамата се е състояла по време на посещението на българската делегация в Дубай на VII годишна инвестиционна среща.

Рийм ал Хашими е споделила, че през април 2016 г. е изпратена покана за участие в Експо 2020. Сроковете за регистрация на български компании, които искат да се включат, изтича тази година и от арабска страна очакват нашия отговор.

Министърът препоръча на българските компании да вземат активно участие на Експо 2020 в Дубай, защото световното изложение ще им предложи много възможности и контакти за бъдещо развитие на икономически партньорство. Експо 2020 предлага възможност на компании от малкия и среден бизнес от Централна и Източна Европа да са подизпълнители на наетите големи американски компании в организацията на световното икономическо изложение през 2020 г. в Дубай.

България получи за 2015 г. награда за най-добра аутсорсинг дестинация , която бе връчена от британската Национална аутсорсинг асоциация на официална церемония на годишните награди в Лондон. Това е ясен знак за възможностите, които България има в този сектор. София е едно от най-добрите места за създаване на старт ъп, след Лондон и Берлин, сподели Стамен Янев по време на срещата си с Рийм ал Хашими.

Изпълнителният директор на БАИ подчертал, че България има едни от най-ниските данъци за правене на бизнес в ЕС, конкурентноспособна работна ръка, членство в ЕС, както и че със своето стратегическо географско положение ние предлагаме достъп до едни от най-големите икономическите пазари в света.

Рийм ал Хашими е председател на "Дубай грижи", център за детско образование благотворителна организация създадена от шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум през 2007 г. Тя е и председател на Съвета по конкурентоспособност на ОАЕ и Националното статистическо бюро, както и бивш заместник-ръководител на търговската мисия на посолството на Обединените арабски емирства във Вашингтон.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини