От х:

Днес в x:

Днес лъжете по-добре, задължително=първоаприлско (видео)

Ако нямаше лъжа, истината би загубила смисъл. Добрата лъжа вдига цената на трудната истина. Но днес излъжете не за удобство, изгода, от страх или за да се защитите себе си, някого или нещо ценно за вас. Днес е 1 април и целта на лъжата е да се посмеем над глупостта си. В крайна сметка сме си глупави, когато повярваме и сме достатъчно хора, за да се посмеем на това. И да си отдъхнем с облекчение, че все пак разпознаваме лъжата, че не е по-силна от нас... и това е международно явление.

1 април е Денят на хумора, шегата и лъжата.

В България е свързан с различни суеверия, като например това, че за да имате късмет през цялата година, трябва да излъжете поне веднъж и вас да ви излъже някой до обед.

В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обяд. Всеки, който се пошегува в друго време от деня получава псевдонима "Априлски глупчо".

В Ирландия, Италия, Южна Корея, Япония, Русия, Германия, Канада и САЩ шегата властва през целия ден.

Според фламандския обичай децата заключват своите родители и ги пускат само, когато те обещаят да им дадат лакомство.

На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. Това бил първият снежен ден от годината. Хората се замеряли със снежни топки и после давали фалшиви оправдания. Уцеленият със снежна топка се смятал за "губещ" и трябвало да изпълни едно желание на човека, замерил го със сняг.

В Германия и Австрия считат 1 април за нещастен ден, а родените на този ден за хора без късмет.

В Шотландия 1 април е ден на кукувицата, тъй като там птицата е символ на глупостта.

В Полша този ден е изпълнен с шеги, вицове и закачки. Дори държавните институции си позволяват да лъжат, а важната работа се отлага за друг ден.

Една априлска не шега:

През 1972 г. съобщават по телевизията във Франция за приемането на закон, който забранява пушенето на обществени места. Тази "Априлска риба" е предизвикала голям смях навремето. 35 години по-късно обаче тази "шега" става реалност. През февруари 2007 г. действително се приема такъв закон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини