От х:

Днес в x:

Левият земеделец от десницата подаде оставка пред себе си

И ръководството на Народен съюз подаде оставка след провала на изборите.

Бившите парньори на Бареков този път се бяха преориентирали към Реформаторския блок, но той взе едва 3,06% и остана извън парламента.

Ръководството на Народен съюз е от най-емблематичните фигури на българската политика, преминали през почти всички партии.

Румен Йончев е председател на Земеделския народен съюз, който членуваше в ЕНП (преди да го изключат), докато Йончев беше депутат от БСП. После левият земеделец от десницата влезе в коалиция с ВМРО и Гергьовден, после пристана на Бареков, но го изостави заради Ковачки.

Светлин Танчев беше от СДС, НДСВ, ГЕРБ и ББЦ - първо от страната на Бареков, после от страната на Ковачки, а накрая на трета страна. Като депутат от ГЕРБ се опита да вкара несъществуващ закон за печат в Държавен вестник в интерес на Гриша Ганчев.

Явор Хайтов е извършителят на най-успешната заменка в историята. Той замени отдалечни гори в планински райони за 94 декара парцел до Евсиноград на стойност 40 милиона евро.

По времето на Иван Костов Явор Костов стана най-младият заместник-министър (на МВР), преди тази титла да му бъде отнета от Делян Пеевски. После беше депутат от ОДС, след това депутат на Бареков, изостави и него, а за последните избори се присъедини към Кунева и Лукарски.

Като водач на листата във Враца изкара вторият най-добър резултат на Реформаторския блок в цялата страна. По-добър от него изкара само другият наскоро присъединил се партньор Борислав Великов в Монтана. И в двете области любовта към реформите и антикорупцията се прояви най-отчетливо в ромските махали.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини