От х:

Днес в x:

Скандал с голи снимки на жени военнослужещи от морската пехота на САЩ (видео)

Пентагонът обеща да предприеме всички подходящи мерки в скандал с голи снимки на жени военнослужещи.

Предприемат се всички подходящи мерки в разследването на скандал с голи снимки на жени от морската пехота на САЩ, които са пуснати в интернет без тяхно съгласие, заяви министърът на отбраната Джеймс Матис, цитиран от ДПА и БТА.

"Липсата на уважение към достойнството и човечността на колеги от министерството на отбраната е недопустимо и противно на сплотеността на бойните части", се казва в изявление на Матис.

"Няма да извиним или толерираме такова поведение, ако трябва да спазваме ценностите си и са запазим способността си да побеждаваме врага на бойното поле", добави той.

Скандалът принуди и командващия Корпуса на морската пехота на САЩ генерал Робърт Нелър да отмени свое посещение в чужбина. 

Твърденията, че снимки на жени морски пехотинци са били пуснати в интернет и са били правени похотливи коментари по тях, "вероятно от други морски пехотинци", подкопава основите на Корпуса на морската пехота, заяви Нелър. 

"Няма никаква чест в това да позориш свой другар морски пехотинец по какъвто и да било начин", заяви той. 

Скандалът избухна с разкритието, че настоящи или бивши морски пехотинци са споделяли голи снимки на свои колежки без тяхно знание в частна страница във Фейсбук със заглавие "Обединени морски пехотинци" (Marines United), отбелязва Франс прес.

Страницата вече е закрита, но докато е била активна е наброявала близо 30 000 абонати.

Следователската служба на морската пехота е започнала разследване по случая. Разследвания водят и сухопътните сили, военновъздушните сили и военноморските сили. Някои от жените, чиито снимки са били пуснати в интернет, служат в тези родове войска.

Според американски медии съществуват и други подобни сайтове в интернет, в които се пускат голи снимки на жени военнослужещи без тяхно разрешение. 

Военният кодекс на САЩ изрично забранява разпространението на голи снимки на други хора без тяхно разрешение. Нарушителите подлежат на военен съд, отбелязва Ройтерс. 

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Борко
    2 0
    19:28, 11 мар 2017
    Мале как си мечтая да ме атакува цял батальон американски пехотинки без униформи.......
Последни новини